Velayet savaşı

Murat Aydemir ile Rus eşi velayet savaşına girdi. Çiftin çocuklarından Selin anneye, Aylin ise babaya verildi. Ancak işadamı Selin’i göremediğini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2018 Güncelleme 10 Eylül 2018, 00:00
Velayet savaşı

İÇİNDEKİLER

İşadamı Murat Aydemir, 2004'te Rus vatandaşı Zarina Albegenova ile Kuzey Osetya'da evlendi. Çift, Türkiye'ye yerleşti. Ancak nikah, burada tescil ettirilmedi. Bu nedenle Murat Baydemir kimlik kayıtlarında bekar ve çocuksuz olarak görünmeye devam etti. İkilinin, Aylin ve Selin isimli kızları ise Amerika'da dünyaya geldi. Baba, Türk Konsolosluğu'na giderek kızlarını Türk vatandaşlığına geçirmek istedi. Ancak anne bu durumu reddetti.

Bu anlaşmazlık ikilinin birlikteliklerini bitirdi. Anne hemen Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'ne gitti ve 'babanın nerede olduğunu bilmiyorum' diyerek 2 kızını da Rus vatandaşlığına geçirdi. Çocuklarıyla Rusya'ya gitti. Baba durumdan haberdar olunca Rusya'ya giderek karara itiraz etti. Rus mahkemesi velayet kararını kaldırdı. Aylin'in babayla Selin'in de anneyle yaşamasına kara verildi. Ancak Murat Aydemir, şuan 10 yaşında olan Aylin'e annesi yüzünden Türk kimliğine kavuşamadığını söyledi. "Son sekiz yıldır çekmediğim çile kalmadı. Devletten yardım istiyorum" dedi.