Minnoş sadakası

Elazığ’ın Beyelması köyünde yaşayan vatandaşlar örnek bir davranışa imza attı. Cuma namazından sonra sokakta kalan kediler için mama parası topladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2018 Güncelleme 09 Eylül 2018, 00:00
Minnoş sadakası

İÇİNDEKİLER

Elazığ'ın Ağın İlçesi'ne bağlı 150 haneli Beyelması köyünde geçtiğimiz Cuma, kediler için mama parası toplandı. Namazdan çıkan vatandaşlar, gönüllerinden kopan miktarı bağış kutusuna attı. Toplanan parayla da hemen mama alındı. Kış aylarında dolu hane sayısının düşmesi nedeniyle köyde sahipsiz kalan ev kedilerinin mama ihtiyacı karşılandı. Köy sakinlerinden Naim Akbaş, 50 kedi ve köydeki köpekler için 2 bin 250 lira yardım topladıklarını açıkladı.



Şu ifadeleri kullandı: "Köyümüzün kedi ve köpekleri yazın insanlar olduğu için rahat beslenebiliyorlar. Ancak kışın birkaç ev dışında köyde kimse kalmıyor. Onun için her sene kampanya olarak cuma namazından sonra para topluyoruz. Köylülerimiz bu konuda çok duyarlı." Mustafa Kamil Ateş ise "Köyümüz bu anlamda Türkiye'de örnek olacak bir köydür. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla hayvanlara karşı son zamanlarda yapılan işkenceleri ve kötü davranışları kınıyoruz." diye konuştu. 9 yaşındaki Bilgenur Korkut da "Büyükler bazen bu minnoşlara kötü kötü davranıyor. Onlara eziyet ediyorlar. Fakat bunlara kıyılamaz çok tatlılar" dedi.