'Sıpa'rtaküs

Yunanistan’ın Santorini Adası turist akınına uğradı. Bu durum turistleri taşıyan eşekleri zor durumda bıraktı. Hayvan sayısı yeterli olmayınca sıpalar da kullanılmaya başlandı. Bunun üzerine sivil toplum kuruluşları isyan bayrağını açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2018 Güncelleme 07 Eylül 2018, 02:03
’Sıpa’rtaküs

İÇİNDEKİLER



Komşu'nun
adaları bu kez deniziyle değil hayvan kriziyle sarsıldı. Ege'nin en çok tercih edilen adası olan Santorini'de eşek isyanı başladı. Santorini'ye turist akını yaşanınca turist taşımacılığında kullanılan eşekler ve katırlar yetersiz kaldı. Yüzlerce merdiveni çıkmak zorunda kalan eşeklerin çoğunun telef olduğu açıklandı. Bunun üzerine turizmciler sıpaları da kullanmaya başladı. Ancak adadaki hayvanseverler bu karar sonrası isyan bayrağı açtı.


KİLO DİKKATE ALINSIN
Eşek Sığınağı ile Yunan Hayvan Refah Fonu bu kararın hayvan haklarına aykırı olduğunu vurguladı. Hayvanseverler sıpaların kullanılmasının suç sayıldığını açıkladı. Ardından eşekler için şu talepleri sıraladı: Güneşten koruyan barınaklar yapılsın. Basamakların üstüne su oluğu takılsın. Turistlerin kilosu dikkate alınsın. Bu gelişmeler üzerine Santorini Belediye Başkanı Anastasios-Nikolaos Zorzos bir açıklama yaptı. İsteklerin yerine getirileceğini vurguladı.



Adadaki 1 kişilik tek yön eşek turunun fiyatı 10 Euro'dan 20 Euro'ya (150 TL) çıktı. Yine 2 saatlik eşek turunun fiyatının 45 Euro (347 TL) olduğu açıklandı.