Suç ve sefa

Sivas’ta üç hırsız, kırtasiyecinin 16 bin lirasını çaldı. Antalya’daki beş yıldızlı bir otelde tatil yaptı. Ancak dönüş yolunda hepsi yakalandı. İçlerinden birisinin ise kayınvalidesini öldürdüğü ve 25 yıl ceza aldığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2018 Güncelleme 28 Ağustos 2018, 00:20
Suç ve sefa

İÇİNDEKİLER

Hırsızlar çaldıkları paraları tatilde yedi. Akılalmaz vurgun 6 Ağustos'ta Sivas'ta meydana geldi. Kırtasiyeci R.Y., ödemeleri için bankadan 16 bin 300 lira çekti. Ardından işyerine gitti. Parayı bir kenara bırakıp, işinin başına geçti. Kendisini takip eden üç hırsız ise dükkana girdi. Şüphelilerden birisi sorularla R.Y.'yi oyalarken, diğer ikisi parayı cebe indirdi. Soygun sonrası dükkandan çıkan üçlü, çaldıkları parayla tatil yapmaya karar verdi.



Araç kiralayıp Antalya'ya gitti. Beş yıldızlı bir otele yerleşen zanlılar, gönüllerince eğlendi. Parasının çalındığı fark eden kırtasiyeci ise durumu polise bildirdi. Ekipler, şüphelilerin Fırat Ç., Hasan D. ve Yasin İ. olduğunu tespit edildi. Zanlılar Adanalı olduğu için Sivas polisi, durumu Adana emniyetine bildirdi.



DOĞRUCA KODESE...
Adana'daki ekipler de hırsızları yakalamak için hakerete geçti. Tüm bunlar olurken, hırsızların parası da tatil sefaları da bitti. Dönüş yoluna geçen zanlılar, Adana girişinde enselendi. Yasin İ.'nin 12 Mart 2010 tarihinde eşi Cemile Seçil Sansür'ü (33) silahla yaraladığı, kayınvalidesi Gülten Sansür'ü ise öldürmekten 25 yıl hapis cezası aldığı ancak cezaevinden kaçtığını belirledi. Yeniden cezaevine gönderildi. Fırat Ç., Hasan D.'nin de tutuklandığı öğrenildi.

KAYNANASINA DA KURŞUN YAĞDIRMIŞ
2010 yılında damadı Yasin İ. tarafından silahla katledilen Gülten Sansür, 43 yaşındaydı.