LYS tercih sonuçları açıklandı! LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? 2018 LYS tercih sonuçları sorgulama

LGS sınavına giren öğrenciler gözünü LGS tercih ve yerleştirme sonuçlarına çevirmişti. MEB'den milyonlarca öğrencinin beklediği haber geldi ve LGS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki ama LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? LGS yerleştirme sonuçları nereden sorgulanır? LYS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? LYS yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? LGS tercih sonuçlarını sorgulamak için detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2018, 10:51
LYS tercih sonuçları açıklandı! LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? 2018 LYS tercih sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS tercih sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruca 2018 LGS tercih ve yerleştirme sonuçlarını açıkladığını duyurdu. Peki ama 2018 LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? 2018 LYS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? LGS yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? LYS yerleştirme sonucu nasıl sorgulanır? İşte 2018 LGS tercih ve yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar...

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI! LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, bir milyonu aşkın öğrencinin heyecanla beklediği liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS tercih sonuçları hemen buradan sorgulayabilirsiniz.

MEB VE E OKUL İLE LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULA! LYS TERCİH SONUÇLARI SORGULA

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) ile Liseye Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı için doğru yerdesiniz. MEB ve E Okul üzerinden LGS tercih sonuçları ekranına buradan ulaşabilirsiniz.

LGS TERCİH SONUCU İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.