Kod adı cinayet

Tartıştığı doktorun beyaz kod vermesi üzerine polisler tarafından ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Yusuf Topal, kalp krizi geçirdi. Hayatını kaybetti. Açığa alınan 2 polis, kendilerinin mağdur olduğunu söyledi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2018 Güncelleme 30 Temmuz 2018, 01:51
Kod adı cinayet

İÇİNDEKİLER



Vicdanları titreden olay Giresun'da 24 Temmuz günü meydana geldi. 82 yaşındaki Yusuf Topal, eşinin ilaçlarını yazdırmak için sağlık ocağına gitti. Evde sağlık hizmetinden faydalanmak istediğini söyledi. Ancak, doktor, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını belirtti.


İddiaya göre doktor ile Topal arasında tartışma alevlendi. Doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine olay yerine polis gitti. Yaşlı adamı, yaka paça ekip otosuna bindirmek istedi. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, fenalaşınca da yerlerde sürükledi!


Hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen yaşlı adam, hayatını kaybetti. 2 polis açığa alınırken, Topal, toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Yusuf Topal'ın oğlu Ahmet Topal'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.



DOKTOR AÇIĞA ALINDI
Ailenin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi doktoru Ö.Y. hakkında soruşturma başlattı. Bir hafta önce de başka bir hastaya bakmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na şikayet edildiği ortaya çıkan doktor Ö.Y., dün açığa alındı.