Sandığa gelin!

Türkiye dün sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için oy verdi. Çiçeği burnunda çiftler düğünden önce sandıkta ‘evet’ dedi. Rus gelinler de vatandaşlık görevlerini yerine getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2018 Güncelleme 25 Haziran 2018, 04:45
Sandığa gelin!

İÇİNDEKİLER




T
ürkiye dün Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için sandık başına akın etti. Aylar öncesinden düğün tarihlerini alan çiftler oylarını kullanmaya gelinlik ve damatlıkla gitti. Antalya'da yaşayan ve Türk vatandaşlığına hak kazanan Rus gelinler de sandıklara gitti. Oylarını verdi. İşte seçim manzaralarının özeti:


TÜRKİYE'DE MUTLUYUZ
ANTALYA'DA yaşayan Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, merkez ve ilçelerde 120 bin civarında Rus vatandaşının olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 bin Rus'un Türk vatandaşlığına geçtiğini vurgulayan Balcı, "Antalya'da bugün yaklaşık 40 bin Rus vatandaşı oylarını kullanacak. Ben de oyumu kullandım. 2009'dan bu yana Türkiye'de oy kullanıyorum" dedi. Demokratik, güzel, güçlü ve bağımsız bir ülkede yaşadıklarını aktaran Balcı, Türkiye'nin daha güçlü olmasını temenni etti. Ardından şöyle devam etti: "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye'de mutluyuz, huzurluyuz. Ruslar burada huzur içinde yaşıyorlar. Rusların sayısı her sene artıyor."


'AŞK İTTİFAKI'

ALANYA Belediyesi'nde memur olarak çalışan Büşra Masatlı (26) ile Ali Gök (27), gelinlik ve damatlıkla oy kullanmak için sandığa gitti. Gelin Masatlı, "Seçimlerimiz tüm Türkiye'ye hayırlı olsun. Düğün günümüze denk gelmesi bizim için hoş bir anı oldu. Umuyoruz ki bu günümüz gibi her günümüz düğün havasında geçer" dedi. Damat Ali Gök'ün başka sandıkta oy kullandığı belirtildi. Oy kullanma işleminin ardından çift, arkasında 'aşk ittifakı' yazan gelin arabasına binerek, düğün salonuna gitti.



VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK
Yine Alanya'da Türk vatandaşı olup, oy kullanma hakkı elde eden Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de dün oy verdi. Gündüz, seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Türkiye için en iyisi olsun" dedi. Seçimlerde yerleşik yabancıların kolaylıkla oy kullanabildiklerini belirten Gündüz, Alanya'da oy kullanma hakkı olan 2 bine yakın yerleşik yabancı olduğunu kaydetti.


ÖZGE BABASININ OYUNU ATTI

ANTALYA'DA 6.5 aylıkken hatalı kateter takılması nedeniyle sol bacağını kaybeden Özge Yıldırım, babasının oyunu sandığa attı. Babasının evde hazırladığı düzenekle yürümeyi öğrenen ve daha sonra protez bacakla ayaklanan minik yavru, engelli rampasından yürüyerek okula giriş yaptı. Oy pusulasını da zarfa yerleştiren baba Yıldırım, zarfı sandığa atması için kızı Özge'ye uzattı. Özge de zarfı sandığa atarak oy kullanma tecrübesini yaşamış oldu...


KAHVEHANEDEN SEÇIM MANZARASI
İZMİR Ödemiş'te de Nazan Tokaç ve eczacılık yapan damat Emre Tokaç (26), kuaförden çıkıp, gelinlik ve damatlıklarıyla soluğu, sandık başında aldı. Süslenen gelin arabasıyla Yeniköy Kahvehanesi'nde kurulan sandığa oy kullanmaya gelen Tokaç çiftini gören sandık görevlileri ve oy kullanmaya gelen diğer seçmenler şaşkınlık yaşadı. Tokaç çifti, oylamanın sona ermesine bir saat kala oylarını kullanıp, evlerine döndü. Gelin Nazan Tokaç, "Oyumuzu kullanıp, vatandaşlık görevimizi yerine getirdiğimiz için çok mutlu olduk. Mutlu günümüzde gelinlik ve damatlıklarımızla gidip, oy kullanmak bizim için de güzel bir anı oldu" diye konuştu.


ÖNCE SEÇİM SONRA DÜĞÜN
Kayseri'de dünyaevine giren Seval-Nuri Tiritoğlu çifti de düğünlerinin yapılacağı salona gitmeden önce oy kullanacakları okula gitti. Vatandaşların alkışları arasında oylarını kullanan genç çift, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. 20 yaşındaki gelin Seval Tiritoğlu, "Oyumuzu kullandık, heyecanlıyız. Buradan düğünümüze gideceğiz. Vatan ve millet için hayırlısı olsun. Bizim için de değişik bir anı oldu" dedi. Damat Nuri Tiritoğlu da, "Geldik, oyumuzu kullandık ve düğünümüze gidiyoruz. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.


YANGINI SÖNDÜRÜP OY KULLANDILAR
ELAZIĞ'DA itfaiye ekipleri dün ihbar üzerine müstakil bir evde çıkan yangını söndürdükten sonra amirlerinden izin alarak sandık başına gitti. İtfaiye erleri diğer seçmenlerin meraklı bakışları arasında vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Seçim arefesinde daha yoğun mesai geçirdiklerini ifade eden Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın uzmanı Ferit Polat, "24 saat göreve hazırız. Bunun yanında vatandaşlık görevimiz neyse onu da ihmal etmeyerek memleketimize hizmet etme görevini seve seve yerine getiriyoruz" dedi.


KALKAN, KAFTAN AFGANİSTAN'IN Pamir Yaylası'ndan Van'ın Erciş İlçesi'ne göç eden Kırgızlar, yöresel kıyafetleriyle oy kullandı. Kırgız kültürünü yaşatmak için büyük mücadele verdiklerini anlatan Ahmet Aytaç, "Kalkan, kaftan ve börkümüzü giyerek oyumuzu kullandık. Seçimin de vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


EVLATLARIYLA GİTTİ
ANTALYA'NIN Konyaaltı İlçesi'nde de bir anne iki evladını kucaklayıp, evden çıktı. Oy kullanacağı sandığa gitti. Vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten anne, "Seçim sonuçları ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Herkes oyunu kullanmalı. Vatandaşlık görevini yapmalı" şeklinde konuştu.



AHISKA TÜRKLERİ DE
TERCİHİNİ YAPTI
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri de dün oy kullandı. Ahıska Türkleri'nden Şirin Rical, çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Vatanımızda ilk oyu kullandık. Allah'tan dileğimiz hayırlı uğurlu olsun. Vatanımız, milletimiz için en iyisi olsun" diye konuştu.