Şifa küpü dut

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2018 Güncelleme 21 Haziran 2018, 01:11
Şifa küpü dut

İÇİNDEKİLER

Kırmızısı, karası, beyazı... Taze dutlar, şifa saçıyor. Kalp hastalıklarından ve kanserden koruyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, bu meyvenin ölçüsünde aşırıya kaçmamak gerektiğini söylüyor. "Günde 1 çay bardağı dut tüketerek dutun faydalarından yararlanabilirsiniz" diyor. Bu mucizevi meyvenin faydalarını şöyle sıralıyor...
Kolesterolü düşürür: Bağırsak hareketlerini düzenler. Kolesterolü düşürür. Kalp damar sağlığını korur.
Kansızlığı önler: Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu artırır. Kansızlık ve demir eksikliğini önler.
Tansiyonu düzenler: Kan damarlarında daralmayı önler. Tansiyonu düşürür. Kalp krizinden korur.
Kanserden korur: Antioksidan deposu dut, kanserden korur. Kanserli hücrelerin oluşunu engeller.
Kemikleri güçlendirir: Fosfor ve kalsiyum içeriği ile kemikleri korur. Kemik erimesine yakalanma riskini azaltır.
Yaşlanmayı önler: Ciltte leke ve kırışıklığı azaltır. Erken yaşlanmayı önler.