Biyoteknoloji ve
mikrobiyoloji
uzmanı Prof. Dr.
İbrahim Adnan
Saraçoğlu,
Ramazan'da aşırı
tatlı ve yağlı gıdalar
tüketimi konusunda
uyarıyor.
Orucun zeytin,
incir ya da hurma ile açılmasını
tavsiye eden Saraçoğlu, "Daha
sonra çorba tüketilir. Bir süre
dinlenirsiniz. Tekrar sofraya
oturduğunuzda çok yağlı olmayan
sebzeli yemekten bir kap
tüketilir. Bu şekilde iftar yapılabilir"
diyor. Son yıllarda
Ramazan
ayında insanların
aşırı derecede
tatlı tükettiğine
değinen Prof.
Dr. Saraçoğlu, bu
dönemde şeker,
kalp, kolesterol
gibi metabolizma
hastalıklarının
ortaya çıktığına
değiniyor.
"Onun için Ramazan'da ölçülü
beslenmeye dikkat etmeliyiz"
ifadesini kullanıyor.
BROKOLİ, ISPANAK
Sahurda yenilen tatlının
gün içerisinde
baş ağrısına neden olduğunu belirten
Prof. Dr. Saraçoğlu, şöyle
devam ediyor: "Sahurda
çay içebilirsiniz. Brokoli,
karnabahar tüketilmeli.
Mercimek, ıspanak
folik asit açısından çok
iyi ancak çok fazla
yağ kullanılmamalıdır."