2 Alkol kullanımından kaçınılmalı veya en azından sınırlandırılmalıdır.
3 Besinler bütün olarak yutulmamalı, ağızda iyice çiğnenmelidir.
4 Sakız çiğnemekten kaçınmalıdır. Çünkü sakızla birlikte yutulan hava, midede gaz miktarını artırır. Bu da reflüyü tetikler.
5 Yemek sırasında ve yemekten sonraki 45 dakika dik pozisyonda oturulmalıdır.
6 Uyumadan en az 2-3 saat önce su dışında herhangi bir besin veya içecek tüketilmemelidir.
7 Öğünlerdeki porsiyonlar sabahtan akşama doğru azaltılmalıdır.
8 Özellikle baharatlı gıdalar, kızartmalar, yağlı ve salçalı yemekler, çikolata, domates suyu, kahve ve çay sınırlandırılmalıdır.
9 Limon, portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyve ve bunların hazır ya da taze sıkılmış suları tüketilmemelidir.
10 Sigara kesinlikle kullanılmamalıdır.