Uzman Diyetisyen
Tuğçe Aytulu, kanser tedavisi sürerken içeriğinde ne olduğu bilinmeyen bitkisel destek almanın, yarardan çok zarar getirebileceğini söyledi.
Aytulu, sözlerine şöyle devam etti: "Bazı bitkiler ve gıdalar
kemoterapilerle etkileşime girebiliyor.
Bu durumda tedavinin etkisi bozulabiliyor. Örneğin, greyfurt ve narda bulunan bazı maddeler, çoğu kemoterapi ajanıyla etkileşiyor ve ilaçların etkilerini
istenmeyen şekilde artırabiliyor veya azaltabiliyor. D
olayısıyla kemoterapi alırken aynı esnada çok miktarda greyfurt ve nar suyu içmek yarardan çok zarar getirebiliyor. Bilinçsizce kullanılan bazı bitkiler de bazı değerlerin artmasına neden olup,
kemoterapinin aksamasına bile sebep olabilir. Yani her 'doğal' olana 'Zararsız' demek yanlış olur."