100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2017 Güncelleme 06 Aralık 2017, 03:31
100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi

İÇİNDEKİLER

Yanlış beslenme kansere davetiye çıkartıyor. Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30'unun beslenmeyle ilişkili olduğunu belirterek, "Yüzde 50'si sağlıklı yaşam biçimi ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski zayıf kişiye göre 2 kat yüksek" diyor. Haftada yarım kilodan fazla kırmızı et yenilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Emri, şu uyarıda bulunuyor: "Çünkü günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Özellikle de kalın bağırsak kanseri riskini yükseltiyor."