;

100 gram yüzde 17 kanser tehlikesi

100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi
Yanlış beslenme kansere davetiye çıkartıyor. Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30'unun beslenmeyle ilişkili olduğunu belirterek, "Yüzde 50'si sağlıklı yaşam biçimi ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski zayıf kişiye göre 2 kat yüksek" diyor. Haftada yarım kilodan fazla yenilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Emri, şu uyarıda bulunuyor: "Çünkü günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Özellikle de kalın bağırsak kanseri riskini yükseltiyor."
Etiketler:
  • 06 Aralık 2017, Çarşamba

kalan karakter 1000

Mehdi Mehdi

he.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 06.12.2017 10:00

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.