Boza-şalgam suyu hastalıkların sonu!

Bağışıklık sistemi bazı belirtilerle kendini gösteriyor. Grip gibi hastalıklardan korunmak için, boza içerek bağışıklığı güçlendirmek gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2017 Güncelleme 09 Kasım 2017, 00:00
Boza-şalgam suyu hastalıkların sonu!

İÇİNDEKİLER

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların kapımızı çaldığı şu günlerde bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, bağışıklığın zayıfladığına işaret eden belirtileri şöyle sıralıyor...

BELİRTİLERE DİKKAT!
Yorgunluk: Efor sarf etmediğiniz halde yorgunluk hissediyor, yataktan zor kalkıyor, bitkinlik dinmiyor ve çabuk yoruluyorsanız doktora gitmelisiniz.
Uçuk: Dudak ve ağız çevresinde oluşan yılda 4 kereden fazla çıkan uçuklar zayıf bir bağışıklık sisteminin uyarıcısıdır.
Enfeksiyonlar: Tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, ishal, idrar yolu veya genital bölge enfeksiyonları önemli bir uyarıcıdır.
Ciltte nedensiz yaralar: Ciltte nedensiz yara açılması sivilceler, ayaklar mantarları saçlı deride pullanma, zayıf bağışıklık habercisi.
Aft ve pamukçuk: Ağız içi ve dilde yılda 4 kezden fazla ortaya çıkan aft ve pamukçuk bağışık- lığın düştüğünü gösteriyor

​GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN...
Düzenli ve dengeli beslenin. Özellikle A, B, C, E, D vitaminleri ile çeşitli mineralleri içeren besinleri almaya özen gösterin.
Kaliteli ve düzenli uyku uyuyun. Minimum 6-8 saat uyumaya, düzenli saatlerde yatağa girmeye çaba sarf edin.
Stres ve kaygıdan uzak durmaya çalışın.
Açık havada düzenli olarak egzersiz yapmaya gayret gösterin.
Ev yapımı yoğurt, kefir, ev yapımı sirke, ev yapımı turşu, boza ile şalgam suyu probiyotik açısından zengin besin öğeleri arasında yer alıyor. Bunları tüketin.
Günde en az 2-2.5 litre su içmeyi asla ihmal etmeyin.