Kır z'incir'lerini!

Cinsel isteği artıran incir birçok derde deva oluyor. İncir çekirdeğinin yağı da saç dökülmesine ve gebelik çatlaklarına ilaç gibi etki ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2017 Güncelleme 06 Ağustos 2017, 00:20
Kır z’incir’lerini!

İÇİNDEKİLER

Besleyici özelliği ile dikkat çeken incir, cinsel isteği artırıp, iktidarsızlığa iyi geliyor. Çiftlere mutluluk getiren incirin yağı da pek çok hastalıkla mücadele ediyor. Uzmanlar bu mucizevi meyvenin yararlarını ve nasıl kullanılacağını şöyle anlatıyor...
SAÇ DÖKÜLMESİ: İlk olarak incir çekirdeği yağını saç diplerinize sürün. Sonra sıcak bir suda ıslattığınız havluyu iyice sıkıp saçınıza sarın. Bir müddet beklettikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.
GEBELİK ÇATLAKLARI: Doğum sonrası oluşan çatlaklar birçok kadının ortak derdi. 3 ila 6 hafta içerisinde doğumdan kaynaklanan çatlaklardan kurtulabilirsiniz. Bunun için incir çekirdeği yağını çatlak bölgesine sürüp yedirmeniz yeterli.
KIRIŞIKLIKLAR: Boyun bölgesindeki kırışıklıklara karşı incir çekirdeği yağı sürebilirsiniz. Yüze uyguladığınızda da cildiniz canlanacaktır.
SİVİLCELER: Çoğunlukla ergenlik dönemlerinde görülen sivilce birçok gencin canını sıkar. Yalnızca sivilceler için değil deri altında oluşan siyah ve beyaz noktalar için de incir çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Günde 3 defa sivilceli bölgeye sürerseniz kısa sürede olumlu sonuçlarını görürsünüz.
FAZLA KİLO : Zengin lif yapısı sayesinde zayıflamaya yardımcı olan incir çekirdeği yağı kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca yüksek tansiyona karşı da faydalıdır.

MİKTARINI ABARTMAYIN
Her derde deva incir, aşk hayatında sorun yaşayanların da yüzünü güldürüyor. Ancak içerdiği yüksek şeker oranı ile porsiyon kontrolü yapmak, aşırı miktarda yememek gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olanların ise doktorlarına sormadan tüketmemesi öneriliyor.