Aşkı 'dut'un

Magnezyum ve çinko barındıran dut, tam bir sağlık deposu. Özellikle pekmez olarak tüketildiğinde afrodizyak etki yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 00:12
Aşkı ’dut’un

İÇİNDEKİLER

HEM kuru hem de taze olarak tüketilen dut, mutfağınızdaki doğal ilaçlardan biri. Enerji veren dut, pekmez olarak tüketildiğinde ise çiftlerin yüzünü güldürüyor. Erkeklerde iktidarsızlığa çare oluyor.

Kansızlık derdi olanlar mutlaka tüketmeli. Zira dut pekmezi diğer muadilleri gibi bir numaralı kan yapıcıdır.
Mide hastalıklarında özellikle de ülser hastalığına çok iyi geldiği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.
Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıklarına karşı faydalıdır.
Astım ve bronşit hastalıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.
Ateş düşürür.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.
Kalori değeri oldukça yüksektir, iştah artırır.
Halsizlik ve yorgunluk için faydalıdır.