Kısırlık miras!

Her 5 çiftten 1’inde kısırlık sorunu olduğunu söyleyen Dr. Taşdemir uyardı: Alkol ve sigara spermleri bozuyor. Sperm hasarı ise babadan oğula geçiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:00
Kısırlık miras!

İÇİNDEKİLER

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftlerin sayısı hızla artarken; Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'den ilginç bir açıklama geldi. Dr. Taşdemir, kısırlığın babadan erkek çocuklarına miras kaldığını söyledi. "Her ne kadar kısırlık babadan oğula geçse de gelişen teknoloji ve yöntemler ile ileride erkek kısırlığı tarih olabilecek" diyerek ailelerin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini belirten Dr. Taşdemir, genetik ayıklama yöntemleri sayesinde sağlıklı nesiller elde edildiğini vurguladı.

SİGARAYI BIRAKIN
"Alkol ve sigara spermler üzerinde DNA hasarına sebep oluyor. Sperm hasarı ise babadan oğula geçiyor ve 4 kuşak devam edebiliyor. Sigara ve alkol kullanan babaların, kendilerine ve çocuklarına zarar verdiklerini bilmeleri gerekiyor. Kısırlığın yanı sıra anne-babadaki genetik hastalıklar da çocuklara aktarılıyor. Günümüzde mikroenjeksiyon, IMSI ve PGD teknikleri uygulanarak tüp bebek yöntemiyle çözüm sağlanıyor."