Hurmadan korkma!

Kilo alma endişesiyle hurma yemeyenler dikkat! Bu lezzetli meyve kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2016 Güncelleme 10 Haziran 2016, 02:13
Hurmadan korkma!

İÇİNDEKİLER

İftar sofralarının baş tacı hurma, besin değeriyle her derde deva oluyor. Hurmanın kanseri tedavi edici özelliği olduğunu belirten uzmanlar, "Bu lezzetli meyve vücudu temizler, kalp sağlığını korur, hafızayı güçlendirir, tansiyon ve diyabete iyi gelir" diyor. Uzmanlar, hurmanın diğer yararlarını şöyle anlatıyor...

YÜKSEK LİF İÇERİYOR
Çok yüksek oranda lif içeren hurma kanserle savaşıyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerine karşı da önemli rol oynuyor.

VÜCUDU TEMİZLER
Antioksidan görevi görüyor. Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor. Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor. Hafızayı güçlendiriyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine retinale dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

KANSIZLIĞA İYİ GELİR
Kansızlığa karşı şifa olan hurma, içerdiği demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini dengeliyor. Günde birkaç tane hurma tüketmek fayda sağlıyor. Ayrıca karaciğerin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında B1 ve B2 vitaminleri geliyor. Bu vitaminler hurmada fazlasıyla bulunuyor. Karaciğerin güçlenmesini ve görevini sağlıklı bir şekilde yapmasını sağlıyor. Bunun yanında sarılık hastalığını engelliyor.