Bir bardak limonlu su yağları yakar doğrusu

Sabahları kalkar kalkmaz sıcak limonlu su içmek ‘17 Günlük Diyet’in olmazsa olmaz kuralı. Bu sayede metabolizma hızlanacak ve yağ yakımı çok daha kısa sürede gerçekleşecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2016 Güncelleme 07 Nisan 2016, 00:35
Bir bardak limonlu su yağları yakar doğrusu

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyada yankı uyandıran ABD'li Dr. Mike Moreno'nun '17 Günlük Diyet'i 4 günlük aşamadan oluşuyor. Bugünden başlayarak, ilk 4 gün daha az kalori almanız gerekiyor. Tavuk, balık ve yumurta tüketerek tok kalmanızı sağlayacağınız bu dönemde; sebze tüketerek de zihin ve beden sağlığınızı korumanız şart. Yağsız proteinler alarak da enerjinizin düşmesini önleyebilirsiniz. Bu dönemde beyaz ekmek, makarna ve patates gibi nişastalı besinlerden kesinlikle uzak duracaksınız. Meyve yerken de elma ve erik gibi düşük şekerli olanları seçmelisiniz. 17 günlük diyetinizi yaptığınız her gün gibi bu ilk 4 günlük dönemde sabah kalkar kalkmaz sıcak limonlu su içmeniz olmazsa olmazınız. Bu sayede metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakımının hızlı olmasını sağlayacaksınız.

5 GÜNLÜK YEME DÜZENİNİZİ OLUŞTURAN BESİNLER:
Somon ve ton balığı, hindi ve tavuk göğsü, yumurta, enginar, kuşkonmaz, dolmalık biber, brokoli, brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, patlıcan, sarımsak, yeşil fasulye, yeşil sebzeler, pırasa, mantar, bamya, soğan, maydanoz, ıspanak, domates, su teresi, karpuz, greyfurt, portakal, şeftali, armut, erik.

Dr. Mike Moreno, 'mucize' dediği kefirin daha lezzetli bir şekilde tüketilebilmesi için şu öneride bulunuyor. Ayrıca "Bu lezzetli içeceği her gün gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz" diyor. Buna göre; 1 su bardağı kefir, yarım su bardağı çilek, 1 yemek kaşığı şekersiz meyve reçelini blenderdan geçirip için. Gün içerisinde 'smoothie' denilen bu sağlıklı içeceklerden mutlaka tüketilmesini tavsiye eden Dr. Mike Moreno kefirin sağlığa faydalarını da saymakla bitiremiyor: "Kolesterolü düşürür, kanseri önler, vücuttan fazla tuzun atılmasına yardımcıdır."

BALDAN ŞAŞMAYIN!
İlk 5 günlük dönemde sınırlı miktarda şeker alacağınız için her sabah içeceğiniz sıcak limonlu suya 1 çay kaşığı bal ekleyin. Bal, az sayıda kalori alacağınız bu dönemde daha enerjik ve zinde olmanızı sağlar.

SEÇTİĞİNİZ YAĞA DİKKAT
İlk 5 günlük dönemde sadece zeytinyağı ve keten tohumu yağı kullanabilirsiniz. Bu yağ kullanma miktarınız da günde 2 yemek kaşığını geçmemeli. Bu iki yağ da kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı da korunmanızı sağlarken sizi sağlıklı zayıflatır. Gün içinde tüketeceğiniz salataları da bu yağlara ilave sirke ile lezzetlendirebilirsiniz.

4 GÜNLÜK ÖRNEK DİYET LİSTELERİ

1. Gün:
Kahvaltı: 4 yumurta akıyla hazırlanmış ıspanaklı omlet, kurutulmuş domates ve yağsız beyaz peynir, 1 greyfurt, 1 fincan yeşil çay
Öğle: Yarım kase meyveli yağsız yoğurt, bir küçük porsiyon salatalık, havuç ve domatesli ton balıklı salata, 1 fincan yeşil çay
Akşam: 1 adet kepekli sebzeli dürüm, meyve salatası, 1 fincan yeşil çay
Gün içi atıştırmalıklar: Yarım kase yağsız yoğurt, limonla tatlandıracağınız kereviz sapları


2. Gün:
Kahvaltı: Yarım kase yağsız yoğurt, 5-6 adet çilek, 1 fincan yeşil çay
Öğle: Izgara tavuk göğsü, havuçlu mantarlı ve domatesli salata, 1 fincan yeşil çay
Akşam: 2 yumurta akıyla hazırlanmış lahanalı ve sebzeli krep, 1 porsiyon yeşil salata, 1 fincan yeşil çay
Gün için atıştırmalıklar: Yarım kase yağsız yoğurt

3. Gün:
Kahvaltı: 1 kase meyveli yoğurt, 1 fincan yeşil çay
Öğle: Havuç çorbası, tavuk göğsü ve yanında ızgara sebze
Akşam: Izgara tavuk göğsü, peynirle lezzetlendireceğiniz sote brokoli, 1 fincan yeşil çay
Gün içi atıştırmalıklar: Yarım kase meyveli yağsız yoğurt, limonla tatlandıracağız havuç dilimleri

4. Gün:
Kahvaltı: 2 yumurta akıyla hazırlanmış mantarlı peynirli omlet, domates, salatalık, 1 fincan yeşil çay
Öğle: Izgara tavuk parçalı salata, 1 kase yağsız yoğurt, 1 fincan yeşil çay
Akşam: Izgara köfte, brokoli (haşlanmış) ve havuç
Atıştırmalıklar: 1 kase yağsız yoğurt, 1 greyfurt

ZAYIFLATAN SARIMSAK ÇORBASI
Sarımsak çorbasının zayıflatıcı etkisi kanıtlandı. İlk aşamada seçeceğiniz herhangi 2 akşam mönünüze sarımsak çorbasını ilave edebilirsiniz.
* 1 baş karnabahar
* 12 diş sarımsak
* 2 büyük pırasa
* 4 bardak su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Kekik, soğan tozu, zerdeçal, tuz ve biber.

Sarımsak, pırasa, karnabaharı zeytinyağında soteleyin. Ardından üzerine suyu ilave edip kaynatın. Baharatları ekleyin. Sonrasında blenderdan geçirip sıcak halde tüketin.

YARIN : 5 GÜNLÜK İKİNCİ AŞAMA ÖRNEK LİSTELER VE TARİFLER

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN