Zeytinyağı mucizesi

51 yaşındaki Monica Bellucci, formu ve güzelliği ile göz dolduruyor. Dünya yıldızı, her daim muhteşem görünmesini zeytinyağına borçlu olduğunu söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2016 Güncelleme 23 Ocak 2016, 00:50
Zeytinyağı mucizesi

İÇİNDEKİLER

İtalyan güzel Monica Bellucci, doğup büyüdüğü topraklarına sadık kalarak bir diyet programı benimsiyor. 51 yaşındaki güzelliğiyle genç kızlara taş çıkaran ve James Bond serilerindeki en yaşlı Bond kızı olarak tarihe geçen seksi yıldızın uyguladığı 'İtalyan Diyeti'nde olmazsa olmazı zeytinyağı olarak öne çıkıyor. Bellucci, 'İtalyan Diyeti'nin aslında bir yaşam tarzı olduğunu belirtiyor. 'İtalyan Diyeti'nin olmazsa olmazları... Dengeli ve küçük porsiyonlar halinde beslenin. Yağ olarak sadece zeytinyağı kullanın. Yemeklerinize katacağınız tüm soslar dahil her şeyin taze olmasına özen gösterin. Mutlaka günde en az 20 dakika yürüyün. Kahvaltı her ne kadar önemli bir öğün olsa da bu diyeti uygularken siz de İtalyanlar gibi güne sütlü bir kahveyle başlayın ve kahvaltıda aşırıya kaçmayın. Abur cuburdan uzak durun. Ne istiyorsanız küçük porsiyonlar halinde yiyerek mutluluğunuzu kaybetmeyin.

İTALYAN GİBİ YAŞAYIN KİLO ALMAYIN!
Yemeklerinizi sakin yiyin: Her işlerini heyecanlı ve çabuk yapan İtalyanlar, özellikle akşam yemeklerini oldukça ağır yiyor. Akşam yemeği ve öğle yemeğinden sonra birer kahve içen İtalyanlar'ın beslenme listesinde sebze, bakliyat, balık, çorba, zeytinyağı, domates, tüm tahıllar ve süt ürünleri ağırlıkta. Çok az kırmızı et tüketen İtalyanlar, yemeklerinde genellikle domates ya da sebze sosları kullanıyor.

Doyduktan sonra yemeyin: İtalyanlar'ın başı kalorilerle dertte değil çünkü doyduktan sonra yemeyi bırakıyorlar. Doyduklarını hissettiklerinde hemen bir kahve içerek yeniden yemek yemelerini önlüyorlar.

Kalite ve miktarı ayarlayın: İtalyanlar, yemeklerin malzemesinin kaliteli olmasına ve miktarına dikkat ediyorlar. Çok fazla yağ kullanmıyor, gazlı içecek içmiyor, yemeklerde sadece zeytinyağını tercih ediyorlar.

Taze besinleri tercih edin: İtalyanlar, lifli taze sebzeleri, tahıl ve baklagilleri tüketiyor. Sirke ve limonla kaloriyi düşürüyorlar.

MONİCA BELLUCCİ'NİN DİYET LİSTESİ:

KAHVALTI
* Bir dilim kepekli ekmeğin üzerine istediğiniz bir reçeli sürüp yiyin
* Yağsız sütle yapılmış kahve

ÖĞLE:
* Bir porsiyon yeşil salata, ayran, ince bir dilim pizza

İKİNDİ:
* Bir bardak şekersiz limonata

AKŞAM :
* Bir porsiyon salata, bir dilim biftek, bol meyve

LİMONATA DETOKSU
Monica Bellucci, şok diyetlere karşı olduğunu söylese de önemli davetler öncesinde birçok Hollywood yıldızının da başvurduğu 'limonata detoksu' yapıyor. Limonata detoksu malzemeleri ise şöyle:

2 litre su
1 bardak limon suyu
1 bardak akçaağaç şurubu veya pekmezi
1-10 çay kaşığı arasında damağınıza göre acı biber Hepsini karıştırıp çalkalayın ve günde 6-12 arası bardak için. Bu detoksu yaparken; bir fincan sinameki içeren bitkisel form çayı için. Her sabah 1 bardak tuzlu su için. Her akşam 1 bardak bitki çayınızı içmeyi unutmayın. Birçok kadın 'limonata detoksu' yaparken sadece sıvı ağırlıklı besleniyor. Ancak şok diyetlere karşı olan Monica Bellucci, limonlu bu özel karışımı tükettiği dönemde sebze ve meyve ile her gün 1 dilim kepekli ekmek yiyor.

DİYET PİZZA

MALZEME
500 gram diyet un
4 çay kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı (diyet) şeker

ÜZERİNE:

4 adet rendelenmiş domates
400 gram rendelenmiş diyet kaşar
1 adet dilimlenmiş domates
10 tane zeytin
1 adet halka halka kesilmiş soğan
1 adet dolmalık biber
Bir miktar bezelye
Dilediğiniz miktarda diyet ton balığı
Bir miktar kekik

YAPILIŞI:
Pizza hamuru için mayayı şekerle 1 bardak ılık suda bekletin. Kabardığında diyet un ve tuzla birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.(Gerekirse su ilave edin). Üzerine nemli bir bez örterek hamuru mayalandırın.
Hamur mayalandığında merdaneyle açıp tepsiye yerleştirin. Rendelenmiş domatesi hamurun üzerine yayın. Daha sonra onun üzerine rendelenmiş diyet kaşarı, ince dilimler halinde kesilmiş dolmalık biberi, halka halinde kesilmiş soğanı, bir miktar bezelyeyi ve dilediğiniz miktarda diyet tonu da koyarak, kekiği serpin. 3 dakika önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında 20 dakika pişirip servis edin.

SAÇLARA YAĞ MASAJI
Monica Bellucci'nin pürüzsüz cildinin sırrı çok basit. Kozmetik ürünlerden kaçınan İtalyan yıldız, sabahları soğuk duş yapıyor. Ardından cildine termal sular ve ürünler uyguluyor. Her gün şampuan kullanmaktan kaçınıyor. Beslenmesinde kullandığı zeytinyağını saç diplerine düzenli olarak masajla yediriyor.

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN