Papatya yoğurt gastriti kurut!

Mide kanserine yol açabilen gastrit yaşamı tehdit ediyor. Zencefil, yoğurt, nane gibi besinler tüketmek ise hastalığa adeta şifa oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2015 Güncelleme 11 Aralık 2015, 02:25
Papatya yoğurt gastriti kurut!

İÇİNDEKİLER

Mide zarı iltihabı, tahrişi ya da erozyona uğraması olarak bilinen gastrit, ergenlik yaşlarında aşırı asitli tüketimi ve sağlıksız beslenmeyle birlikte ortaya çıkabiliyor. Keskin ağrıyla birlikte kendisini gösteren bu rahatsızlığa karşı uzmanlar doğru bir beslenme programının önemine dikkat çekiyor. Gastrite karşı doğal şifa kaynaklarını ise şöyle sıralıyor...

KARAMBOL TOHUMLARI:
Karambol tohumları asit fazlalığını gidererek midede mokozaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanında hazımsızlık, şişkinlik ve mide bulantısına iyi gelir.
Az miktarda siyah tuz, 1 çay kaşığı karambol tohumu ve bir miktar zencefili karıştırarak çay demleyin. Soğuduktan sonra günde 2-3 tatlı kaşığı alın.

ZENCEFİL:
Zencefil etkin anti enflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri yardımıyla gastrit tedavisinde kullanılabilir.
1 bardak suya doğranmış zencefil kökleri ekleyin ve 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra bir şeker kaşığı bal karıştırarak günde 2 veya 3 kere için. Zencefil bal karışımı gastrite iyi gelecektir.

YOĞURT:
Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur.
Bal veya muzu karıştırarak günde 2-3 kase yoğurt yemek gastritin neden olduğu ağrıları hafifletmeye faydalı olabilir.

PAPATYA:
Ani ağrılara karşı rahatlama sağlayarak, bağırsak duvarlarını yatıştırıp, gazı ortadan kaldırır. Ayrıca, mide iltihabı ve mide ülseri riskini azaltabilir.
1 fincan suya 1 veya 2 kaşık kurutulmuş papatya ekleyin. 5-10 dakika kaynatın, soğuduktan sonra için. 1 hafta boyunca buna devam edin.

NANE:
Nanenin yatıştırıcı özellikleri mide zarı iltihabının azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, bulantı, hazımsızlık ve mide ekşimesinin azalmasını sağlar.
Salatalarda nane yaprakları kullanmak, nane çiğnemek gastrit tedavisine katkıda bulunabilir.

ÇİLEK:
Çileğin içerdiği antioksidan özelliği ve fenolik bileşiklerin yüksekliği gastriti iyileşmeye yardımcı olabilir. Çilek ayrıca mide astarı inflamasyonu başlamasını önlemeye yardımcı olabilir.
1 bardak suya bir çorba kaşığı çilek yaprağı karıştırın, 5 dakika kaynadıktan sonra soğutun ve günde 2-3 kere için. Gastrite iyi gelecektir. Gastrit sempromları geçene kadar tedaviye devam edin.

İLTİHABIN SEBEPLERİ
Aşırı alkol kullanımı
Kronik kusma
Stres
Anti enflamatuar ilaçların neden olduğu tahrişler
Mide mukoza zarında yaşayan bakteriler
Anemi
Safra reflüsü

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bulantı
Karın şişkinliği
Karın ağrısı
Kusma
Hazımsızlık
Midede yanma hissi
Hıçkırık
İştah kaybı
Kan veya kahverengi balgam kusma
Siyah, katran gibi dışkı.