Hastalıkların belirtisi vitamin eksikliği

Birçok nedenle ortaya çıkan vitamin eksikliği yaşam kalitesini düşürüyor. Uzmanlar vitamin eksiklikleri ve neden olduğu rahatsızlıkları sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2015 Güncelleme 29 Kasım 2015, 00:00
Hastalıkların belirtisi vitamin eksikliği

İÇİNDEKİLER

Kusursuz yaratılan vücudumuz bize her rahatsızlığın ayrı ayrı sinyalini veriyor. Bazı işaretler vitamin eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Uzmanlar, hangi sinyallerde hangi vitaminlerin alınması gerektiğini açıklıyor:

A VİTAMİNİ: Bir şey okurken gözleriniz yanıyor, saçlarınız dökülüyor, sık sık üşüme hissine kapılıyorsanız bunun başlıca nedeni A vitamini eksikliğidir. Havuç, maydanoz, ıspanak, domates ve kayısıyı bol bol yiyin.

B VİTAMİNİ: İştahsızlık, kalp çarpıntısı, kas zayıflığı, ellerde uyuşma varsa ve sık sık depresyon geçiriyorsanız B vitamini eksikliği var demektir. Yulaf ezmesi, kepek ekmeği ve pirinç mamulleri yiyin.

C VİTAMİNİ: C vitamini eksikliği burun kanamalarına, yorgunluğa ve üşümeye sebep olur. Bu durumda maydanoz, lahana, karnıbahar, limon ve turunçgiller yemelisiniz.

E VİTAMİNİ: Terliyorsanız, yaralarınız zor kapanıyor ve geç iyileşiyorsa, cildiniz kuruyorsa E vitaminiz eksik demektir. Soya fasulyesi ve bezelye tüketin.

B2 VİTAMİNİ: Uykusuzluk çekiyor, ayaklarınız yanıyor, bulanık görüyorsanız B2 vitamini vücutta azalmış demektir. Yumurta ve ciğer yiyin ve süt için.

B12 VİTAMİNİ: Unutkanlık, aşırı yorgunluk ve nefes darlığı olur. Kuzu ve sığır ciğeri ile bol et yenilmelidir.