Sıkıntılardan kurtulun!

Stres, baş ile kas ağrıları, yorgunluk ve sinirlilik hali günlük performansı olumsuz yönde etkiliyor. Parmak sıkmak yöntemi ise bu sıkıntıya çare oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 01:47
Sıkıntılardan kurtulun!

İÇİNDEKİLER



Zor
zamanlarda, bunalım anlarında, yorgunluk hissi yaşandığı durumlarda imdada parmak tedavisi yetişiyor. Her parmak ayrı ayrı sorunlara çare oluyor. Kimi zaman baş ağrısına son veriyor. Kimi zaman sindiriminizi düzenliyor. Yorgunluğu üzerinizden atıyor. Stresten uzak tutuyor. Parmakların şifa olduğu durumlar ise şöyle sıralanıyor:


Yoğun anlarda ve baş ağrıları:
Yoğun tempo sebebiyle bunalan ve başı ağrıyan pek çok kişi bu dertlerle savaşıyor. Kafaya bez bağlamak, arkadaşlara başı ovdurmak ya da ağrı kesiciye başvurmak ise kaçınılmaz oluyor. Bunun yerine uzmanlar, baş parmağınızı 3 ile 5 dakika sıkın uyarısında bulunuyor. Baş parmağınız vücudunuzdaki bütün denge merkezleriyle bağlantılı olarak çalışıyor. Kısa sürede rahatlama sağlayacağından ağrı ve sıkıntılara son veriyor.


Olumsuzluklar ve sindirim sistemi:
Eğer kendiniz hakkında olumsuz düşünceleriniz varsa hemen yüzük parmağınızı sıkarak meditasyon konumuna geçin. Bu durum sizi daha mutlu yapar ve sindirim sisteminizi düzenler. Düzenli nefes almaya çalışarak tedaviyi hızlandırın. Ağır bir yemekten sonra tuvalete yakın yerde olmaya özen gösterin. Rahatlamanıza önemli ölçüde faydası olacaktır.


Hüsran duygusu ve kas ağrıları:
Vücudunuzdaki kas sistemleriyle ve böbreklerinizle bağlantılı çalışan işaret parmağınızı belirli aralıklara sıkarak kas ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Minnesota Üniversitesi'nin çalışmalarına göre işaret parmağı masajı yapılan kişilerin böbrek rahatsızlığı çekenlerin iyileşme sürecini hızlandırdığı saplanmıştır. Beyninizdeki korku merkezine açılan kapı olarak görülen işaret parmağınız aynı zamanda sizi hüsran duygusundan kurtarır.


Günlük koşuşturma ve strese karşı:
Hepimiz bir şekilde stresi gün içerisinde yaşıyoruz. Bu gibi durumlarda kiminin saçı dökülüyor, kiminin sivilceleri çıkıyor, kiminin ise ciddi anlamda bağırsakları bozuluyor. Ancak hiç bunlara maruz kalmadan günü rahatça atlatmak mümkün. Mesainin bitimine 1 saat kala önünüze yığınla iş konulduysa, bir kenara geçin, serçe parmağınızı sıkın, iyice ovalayın. Hem yorgunluğunuz hafifleyecek hem de stresinizle böylelikle baş edebilirsiniz.


Yorgunluk ve sinir halleri:
Orta parmağınızı öncelikle sinirlerinizi yatıştırmak ve yorgunluğunuzu bastırmak için sıkabilirsiniz. Aynı zamanda karaciğer sorunlarında tedaviye destek amaçlı kullanılan orta parmak masajı, öfkelendiğiniz anlarda sizi sakinleştirmeye yardımcı olmaktadır. Trafikte sıkışıp kaldığınızda orta parmağınızı sağa sola gösterip hareket ettirmeniz sizi sakinleştirir. Ancak bunu herkes içinde yapmayın.