Balık: Haftada en az 2 kez, özellikle Omega-3 bakımından oldukça zengin olan ton, somon gibi yağlı deniz balıklarını tüketmek beyninizin ihtiyaç duyduğu omega-2 yağ asitlerini almanız için yeterli olacaktır.
Kuşkonmaz: K vitamini zengini brokoli, kuşkonmaz ve ıspanak gibi sebzeler beyin gücünü arttırarak hafıza ve konsantrasyon gibi fonksiyonlarını geliştirir.
Kuruyemişler: Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini zengini kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele eder. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği gibi yemişlerden birini her gün 1 avuç tüketin.
Fasulye: Bir B vitamini olan folat, vücudun yeni hücreler üretmesine ve hücrelerin yapısının korunmasına yardımcı olur. Folat zengini fasulye beyin sağlığı için faydalı bir besindir. Hafızayı güçlendirir, unutkanlığı yener.
Zeytinyağı: Zeytinyağı içinde bulunan doğal fenolik bileşik Alzheimer hastalığının önlenmesi son derece etkilidir.