Balık hafızasına son!

Modern yaşamın beraberinde getirdiği unutkanlığa karşı doğal yaşam şifa saçıyor. Uzmanlar, 'güçlü bir hafıza için kuruyemiş, kuşkonmaz, balık tüketin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 01:30
Balık hafızasına son!

İÇİNDEKİLER

Güçlü bir hafıza sağlıklı bir beyin ve ruh sağlığıyla mümkün oluyor. Uzmanlar beslenme düzenine dikkat ederek unutkanlığa karşı korunmanın mümkün olduğunu ifade ederek, beyin sağlığını koruyacak besinleri şöyle anlatıyor:
Balık: Haftada en az 2 kez, özellikle Omega-3 bakımından oldukça zengin olan ton, somon gibi yağlı deniz balıklarını tüketmek beyninizin ihtiyaç duyduğu omega-2 yağ asitlerini almanız için yeterli olacaktır.
Kuşkonmaz: K vitamini zengini brokoli, kuşkonmaz ve ıspanak gibi sebzeler beyin gücünü arttırarak hafıza ve konsantrasyon gibi fonksiyonlarını geliştirir.
Kuruyemişler: Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini zengini kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele eder. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği gibi yemişlerden birini her gün 1 avuç tüketin.
Fasulye: Bir B vitamini olan folat, vücudun yeni hücreler üretmesine ve hücrelerin yapısının korunmasına yardımcı olur. Folat zengini fasulye beyin sağlığı için faydalı bir besindir. Hafızayı güçlendirir, unutkanlığı yener.
Zeytinyağı: Zeytinyağı içinde bulunan doğal fenolik bileşik Alzheimer hastalığının önlenmesi son derece etkilidir.