FESLEĞEN:
Bel ağrısı için faydalı olabilir. Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına iyi gelir.
HAŞHAŞ TOHUMU:
Tohumu bel ağrısı tedavisi için eskiden beri kullanılır. 100 gram haşhaş tohumunu 1bardak süte karıştırın. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. Bel ağrısının hafiflemesini sağlar.
SARIMSAK:
Bel ağrısı tedavisine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Hafif sırt ağrıları için 2-3 karanfili sabah aç karınla yiyin. Ayrıca, sarımsak yağı ile sırtınıza masaj yapabilirsiniz.
BUĞDAY:
Acıyı en aza indirmeye yardımcı olan, analjezik etki üreten bileşikler içermektedir. Gece bir miktar suda 1 avuç buğdayı sabaha kadar bekletin. Sabah bu karışıma çim ve kişniş karıştırın. Sonra bir fincan süt karıştırın ve günde 2 kere için.
PAPATYA ÇAYI:
Günde 1 bardak papatya çayı tüketmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını giderir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.