Buğday tüket ağrıyı yok et!

Yaşlılık, fazla kilo, hareketsizlik, duruş bozuklukları bel ağrısı yapabiliyor. Doğal kas gevşetici olan buğday ise bu soruna çare oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 00:00
Buğday tüket ağrıyı yok et!

İÇİNDEKİLER

Aktivitelerimizin giderek sınırlanmasına neden olan bel ağrısı, psikolojimizi de olumsuz etkiliyor. Birçok sebebi olan bel rahatsızlıkları, kimi zaman kısa süreli kimi zaman ise başka rahatsızlıkları haber vermesi bakımından uzun süreli olabiliyor. "Bel ağrısı günlük hayatımızdan çalan ve yaşam kalitemizi tamamen düşüren bir rahatsızlıktır" diyen uzmanlar, evde doğal kas gevşetici özelliği olan doğal karışım önerilerinde bulunuyor. İşte onlar...

FESLEĞEN:
Bel ağrısı için faydalı olabilir. Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına iyi gelir.

HAŞHAŞ TOHUMU:
Tohumu bel ağrısı tedavisi için eskiden beri kullanılır. 100 gram haşhaş tohumunu 1bardak süte karıştırın. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. Bel ağrısının hafiflemesini sağlar.

SARIMSAK:
Bel ağrısı tedavisine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Hafif sırt ağrıları için 2-3 karanfili sabah aç karınla yiyin. Ayrıca, sarımsak yağı ile sırtınıza masaj yapabilirsiniz.

BUĞDAY:
Acıyı en aza indirmeye yardımcı olan, analjezik etki üreten bileşikler içermektedir. Gece bir miktar suda 1 avuç buğdayı sabaha kadar bekletin. Sabah bu karışıma çim ve kişniş karıştırın. Sonra bir fincan süt karıştırın ve günde 2 kere için.

PAPATYA ÇAYI:
Günde 1 bardak papatya çayı tüketmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını giderir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.