Fasulye kefir babalığa kefil

Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Beslenme Danışmanı Yonca Sevim, 'Gebelik öncesi baba adayları, yulaf müsli, esmer pirinç ve tam buğday ekmeği yiyin .Kısırlığa veda edin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2015 Güncelleme 11 Kasım 2015, 00:00
Fasulye kefir babalığa kefil

İÇİNDEKİLER

Birçok çiftin ortak problemi kısırlığın tedavisinin yolu, olumlu bir psikolojik durumun yanında doğru beslenmeden geçiyor. Bebek sahibi olmayı planlayan çiftler, gerekli tetkiklerini yaptırdıktan sonra doktorunun önerilerine göre gerekli önlemleri almalıdır diyen uzmanlar, "Öncelikle yaşam tarzında ve beslenme şeklinde bir dizi değişiklik yapılmalıdır. C vitamini üremeyi olumlu etkilemektedir. Bu nedenle gebelik ihtimalini artırmak için günde 5 porsiyon farklı renklerde taze sebzemeyve tüketilmelidir" diyor. Sigaranın ise üremeyi olumsuz etkilediğini bildiren Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Yonca Sevim, gebelik öncesi baba adaylarının alması gereken önlemler hakkında bilgi veriyor:

Kahvaltı alışkanlığı edinilmeli ve kahvaltı saati geciktirilmemelidir. Öğün atlanmamalı, günde 3 ana ve 2-3 ara öğün olacak şekilde bir beslenme planı oluşturun.

Her gün çeşitli renkte taze sebze ve meyve yiyin. Bu grupta yeşil yapraklılar, mor ve sarı sebzeler, elma, portakal, kivi, yaban mersini ve kavun yer almalıdır.

Tam tahıl taneleri yenilmeli, rafine tahıllardan uzak durulmalıdır. Örneğin; sabah kahvaltıda yulaflı müsli, öğle yemeğinde ise tam buğday ekmeği ve akşam esmer pirinç tercih edin.

Yağ oranı düşük süt ürünleri tüketin. Süt ürünleri kalsiyum, protein, D vitamini ve potasyumun kaynağıdır. Tüm bu besin öğeleri vücudun iyi çalışmasını sağlar. Günde 3 porsiyon süt, yoğurt, kefir veya peynir grubunu kapsayan yağsız veya az yağlı süt ürünlerini beslenme programına ekleyin.

Kırmızı eti sınırlandırın. Balık, hindi, tavuk göğsü gibi yağı düşük protein kaynakları tercih edin. Fasulyeler, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar gibi bitkisel protein ağırlıklı beslenin.

Yağlara dikkat edin. Kızartılmış yemekler, tam yağlı süt ürünleri ve kırmızı etten gelen doymuş yağları azaltın. Sağlıklı yağları tercih edin. Her gün 30 gr. yağlı tohumlar, sebze ve salataların üzerine zeytinyağı veya sandviçlere avokado ekleyin.

Multivitamin, C vitamini ve antioksidan takviyelerini bir uzman denetiminde alın.

Günde 2,5-3 litre su içilmelidir.

Hazır gıdalardan uzak durun.

Doğru kıyafetler seçin. Dar olmayan, pamuklu ve hava alan yapıda kumaşlar tercih edin.

ALKOL, SİGARA VE AŞIRI EGZERSİZDEN KAÇININ!
Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için baba adaylarının da bazı kurallara dikkat etmesi gerekmektedir.
Öncelikle sperm kalitesini olumsuz yönde etkilediği için alkol tüketiminden kaçının.
Tütün kullanımı sperm sayısını azaltmakta, hareketini yavaşlatmaktadır. Sigaradan uzak durun.
Aşırı egzersiz testosteron düzeyini azalttığı için uzak durulmalı. Haftada 5 gün, orta yoğunluklu 30 dakika egzersiz yapılmalıdır.
Steroid kullanımı da testisleri olumsuz etkiler. Fazla kilo veya obezite hormon sistemine olumsuz yansır ve üremeyi etkiler. Diğer taraftan, zayıf olmanın da sperm sayısını ve fonksiyonlarını düşürdüğünü unutmayın.
Aşırı stresten de uzak durun. Stresle baş etme yöntemleri öğrenilmelidir.