Zencefil tarçın öksürüğü atın!

Bağışıklığı düşüren soğuk havalar, hastalıkların yolunu açıyor. Evde yapılan doğal tedaviler ise öksürük problemine çare oluyor. Tarçın ve ayva yaprağı tüketimi adeta sağlık saçıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2015 Güncelleme 24 Ekim 2015, 00:00
Zencefil tarçın öksürüğü atın!

İÇİNDEKİLER

Birden soğuyan havalar hastalıkları beraberinde getiriyor. Birçok kişi öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı ile mücadele ediyor. Öksürük denilince doğal tedavi yöntemi olarak nane limonu tercih ederiz diyen uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Fakat bazen öksürüğü kesmek için nane limon yeterli kalmayabiliyor. Aslında evdeki malzemelerinizle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz öksürük kesici karışımlar mevcut." İşte uzmanlardan o doğal tedavi yöntemleri:

AYVA YAPRAĞI:
Ayva yaprağı ve ıhlamur
birlikte kaynatılıp tüketilirse öksürüğü kesmede etkilidir.

TARÇIN:
Tarçın, ıhlamur, zencefil, ayva, kabuklu elma ve kabuklarıyla limonu karıştırarak birlikte kaynatın. Bu karışımı içmek göğsünüzü yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir.

ELMA:

1 adet elmanın kabuklarını soyun ve içine birkaç tane de elmanın çekirdeklerinden ekleyin. 2 adet karanfil, bir miktar ıhlamur, 1 dilim limon ve isteğe bağlı olarak 1 kabuk tarçın ilave edip karışımı kaynatın. Dilerseniz tatlandırıcı olarak 1 kaşık bal ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Çocuklar için ılık tüketimi önerilir.

ZEYTİNYAĞI:

Bir miktar zeytinyağını biraz ısıtın. İçerisine karabiber ekleyerek biraz karıştırın ve ocaktan alın. Ilık bir hale geldiğinde sırtınıza ve göğsünüze iyice yedirerek sürün. Vücut zeytinyağlı karabiber karışımını emdikten sonra sıcak bir bez örtün ve kıyafetinizi giyin.

DUT PEKMEZİ:

2 tatlı kaşığı dut pekmezinin içerisine bir miktar karabiber ekleyin
ve günde 1 kaşık tüketin. Düzenli kullanımda 1-2 gün içinde öksürüğünüzü geçirecektir.

NİŞASTALI SU:
Bir miktar nişastayı su ile birlikte kaynatın. İçerisine portakal veya limon suyu ilave edin. Dilerseniz tatlandırıcı olarak bir miktar pekmez ilave edebilirsiniz.

BAL:
Eğer çocuğunuzun öksürük problemi var ise çocuğunuz uyumadan önce oda sıcaklığına getirilmiş balı çocuğunuzun sırtına sürün ve üzerini kağıt havlu ile kapatın. 2-3 kez tekrarladığınızda çocuğunuzun öksürüğü kesilecektir.

KEKİK:
Bebekler için ise bir miktar kekik ile suyu karıştırın. İçerisine bir miktarda bal ilave edin. Ilık bir şekilde bebeğinize verebilirsiniz. Öksürüğü hafifleyecektir.

KARABİBER:
1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılır. Bu karışıma süt ilave edilerek tüketin. Ballı karabiber karışımı öksürüğü keser.

ZENCEFİL:
1 tatlı kaşığı balın içerisine bir miktar toz zencefil ekleyin ve macun kıvamına getirerek tüketin. Bu zencefilli bal karışımı öksürüğe ve boğazınıza iyi gelecektir.