Mikropsavar çaylar!

Grip gibi salgın hastalıkların kol gezdiği şu günlerde vücut direncini artırmak için ekinezya, kuşburnu ve zencefil çayı tüketmek gerekiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 00:05
Mikropsavar çaylar!

İÇİNDEKİLER

Bağışıklık sisteminin hastalıklarla savaştığı şu günlerde, vücut direncini artırmak için besin takviyeleri almak gerekiyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, bu soruna karşı doğal ve bitkisel çayların önemine değinerek, şu tavsiyelerde bulunuyor:

ZENCEFİLLİ ÇAY:
Bronşit, öksürük, astım, hazımsızlık ve ses kısıklığına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine destek olur.

EKİNEZYALI ÇAY:
Soğuk algınlığı ve nezle
semptomlarının şiddetini azalmaya destek olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

ADAÇAYI:
Kışın vazgeçilmezi olan adaçayı soğuk algınlığından korunmak için mükemmel bir bitkidir. Ağız, boğaz ve bademcik rahatsızlıklarının giderilmesinde gargara şeklinde de kullanılabilir.

IHLAMUR ÇAYI:
İçerdiği saponin nedeniyle balgam söktürücü ve boğaz yumuşatıcı etkisi vardır. Grip ve nezlenin çabuk atlatılmasına yardımcı olur.

KUŞBURNU ÇAYI:

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya destek olur.

BÖĞÜRTLEN ÇAYI:
Organik asitler, mineraller ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ağız, boğaz sorunlarının giderilmesinde faydalıdır. İdrar söktürmeye yardımcı olur ve ishale karşı koruyucu olarak tüketilebilir.