KATARAKT:
Zeytin özellikle gözlerde retina sağlığına önemli katkılarda bulunur. A vitamini içerdiği için yaşlandıkça ortaya çıkan katarakt hastalığına iyi gelir. Yaşlılığa bağlı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
KALP HASTALIKLARI:
Kalp sağlığını koruduğu yapılan araştırmalar ile belirlenen zeytin aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür. Kalp sağlığı ve damar sağlığının korunmasında etkili olup kalpteki ritim bozukluklarının düzene girmesine önemli ölçüde yardımcı olur.
KANSER:
Kronik oksidatif stres ve kronik inflamasyon kanser gelişiminde önemli faktörler olabilir, çünkü zeytin antioksidan ve anti enflamatuar özellikleri kansere karşı doğal bir koruma sistemi oluşturabilir .
CİLT SAĞLIĞI:
Zeytin hidrat içerir ve yağ asitleri yanında antioksidanlar açısından zengindir. Bunun dışında zengin bir E vitamini deposudur. Bu özelliğinden dolayı bizi cilt kanserinden korur, yumuşak ve sağlıklı ciltlerin oluşmasını sağlar.
ALERJİ:
Son zamanlarda yapılan araştırmalar zeytinin alerjilere karşı da etkili olduğunu ortaya koymuştur.
ÜLSER:
Düzenli olarak zeytin tüketimi özellikle kolon kanserine yakalanma riskini ciddi anlamda azaltır. Zeytin yapı ise ülser ve gastrit gibi sorunları gidermenin yanında,