Acı tüket gücü hisset!

Sağlıklı bir cinsel yaşamın kapılarını doğru beslenme aralıyor. Kırmızı biber, çavdar ekmeği, arpacık soğanını beslenme programına ekleyenler cinsel sorunlardan uzaklaşıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2015 Güncelleme 16 Ekim 2015, 00:00
Acı tüket gücü hisset!

İÇİNDEKİLER

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan cinsel sorunlar psikolojik problemlere ve eşler arasında birçok soruna yol açabiliyor. Uzmanlar, kan akışını artıran, hormonları tetikleyen gıdaların tüketiminin önemine değinerek, şunları tavsiye ediyor:

Kırmızı biber: Uzun süreli ereksiyon, güçlü boşalma ve kuvvetli bir orgazm sağlıyor. Kırmızı biber ve kan akışının artmasına yardımcı oluyor.

Çavdar ekmeği: Testosteron üretiminde önemli olan çinko mineralinin vücutta muhafaza edilmesinde yardımcıdır. Uzmanlar günde 3 dilim çavdar ekmeği öneriyor.

Tatlı patates: Araştırmalar, cinsel dürtüyü arttırıcı hormon alımlarını tıkayan civa gibi metallerin verecekleri zararı dengelediğinden, günde bir adet tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Arpacık soğanı: Potasyum zengini arpacık soğanı cinsel dürtüyü artırıyor. Yemeklerin içerisinde kullanın.

Kereviz: Erkeklerin terinde bulunan androstenon maddesi içeriyor. Bu madde cinsel çekim hormonu feromon gibi işlev görüp cinsel uyarıları arttırıyor.

Karpuz: ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; karpuzun 6 diliminde yeterli miktarda bulunan aminoasit, kan damarlarını genişletiyor. Karpuz bu özelliğinin yanında cinsel dürtüyü arttırıyor.

Marul: Sadece bir porsiyon marul bile günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 82'sini karşılıyor. Araştırmalar A vitamini eksikliğinin testis küçülmesine yol açtığını ortaya koyuyor.