Bronşit düşmanı doğal tarifler

Öksürük, balgam, nefes darlığı ile yaşamı zehir eden bronşitte, doğal besinler şifa oluyor. Zencefil, sarımsak ve susam iltihapları gideriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 02:20
Bronşit düşmanı doğal tarifler

İÇİNDEKİLER

Akciğerlerde hava taşıyan bronşların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bronşit, birçok kişiyi uzun süre tesiri altına alıyor. Akut veya kronik olan bu rahatsızlık, genellikle, soğuk algınlığı ya da diğer solunum yolu enfeksiyonu ile meydana geliyor. Uzmanlar, evde yapılabilecek doğal tariflerin bu hastalıkta ilaç gibi etki ettiği söyleyerek, şu önerilerde bulunuyor...

ZENCEFİL:
İçerdiği antiinflamatuar ve immün artırıcı özellikleri, tahriş olmuş, iltihaplı veya şişmiş bronşları rahatlatır. Öğütülmüş zencefile bir miktar tarçını karıştırarak demleyin, ılıdıktan sonra bal karıştırarak günde 2-3 kere için.

SOĞAN:
Balgam söktürücü etkisiyle bronşlarda rahatlama sağlar. Soğanın içine bir bıçakla oyuk ve soğanın etrafına 5-6 delik açın. Oyuğun içine bal koyun. Bir kaba koyarak balın soğan suyuyla birlikte süzmesini bekleyin. Süzülen karışımı sabah akşam bir tatlı kaşığı için.

SARIMSAK:
Antibiyotik ve anti viral özelliklerinden dolayı, sarımsak bronşit tedavisinde oldukça faydalıdır. Yatmadan önce 2 diş sarımsağı doğrayın ve süte koyarak kaynatın, Ilıdıktan sonra için.

ZERDEÇAL:
Anti inflamatuar özelliğinden dolayı, bronşit ile ilişkili öksürük tedavisi için iyidir. Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal ekleyin ve kaynatın. Bu karışımı günde iki veya üç kere içebilirsiniz.

OKALİPTÜS YAĞI:
Bronşit hastaları için okaliptüs yağı buhar tedavisi etkili olabilir. Okaliptüs yağını buhara 2-3 damla damlatarak tenefüs edin, eğer okaliptüs yağı yoksa çam yağı veya çay ağacı yağı kullanabilirsiniz.

TUZLU SU:
Tuzlu suyla gargara yapmak bronşit hastalarına bazı avantajlar sağlayabilir. Özellikle boğazda biriken balgamı temizleyerek nefes borusunu açmaya yardımcı olabilir.

BAL
:
Bronşitten kaynaklanan öksürükle başa çıkmanın en etkili yollarından birisidir. Doğal antibiyotik olması nedeniyle bal bronşlardaki iltihabı azaltır. Balı aynı zamanda, limon suyu ve zencefile karıştırarak yiyin.

SUSAM:
Susam tohumu bronşit tedavisi yanında göğüs ağrılarına faydalıdır. Bir kaşık susam ve bir çay kaşığı keten tohumu ve bir tutam tuz, bal ekleyerek karıştırın. Bu karışımı günlük alın.