Sağlık saçan ikililer!

Hastalıklarla savaşmak için doğru besinleri birlikte tüketmek önemli rol oynuyor. Yeşil çay ile limon kalbi güçlendirirken, nohutla kırmızı biber kansızlığa ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2015 Güncelleme 12 Ekim 2015, 00:00
Sağlık saçan ikililer!

İÇİNDEKİLER

Bazı besinler tek başına sağlık saçarken, bazıları da ikili olarak şifa dağıtıyor. Uzmanlar besinlerin birleştiğinde faydalarının arttığını ve bir takım hastalıklarla savaşmak için adeta güçlü bir silah haline dönüştüğünü belirtiyor. Kimisi daha sağlıklı bir kalbin sırrını verirken, kimisi de kansızlığa çare oluyor. Doğadaki bütün besinlerin ayrı ayrı şifası olduğunu aktaran uzmanlardan işte muhteşem iksirler:

YEŞİL ÇAY+LİMON DAHA SAĞLIKLI BİR KALP!
Güçlü antioksidan etkisiyle yeşil çayın kalp krizi riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalar vücudumuza bu faydalı içeriklerin yalnızca yüzde 20'sinin etki ettiğini gösteriyor. Ancak bilim adamları yeşil çaya limon suyu eklendiğinde etkisinin yüzde 80'e kadar çıkabildiğini söylüyor.

YOĞURT + YABAN MERSİNİ GÜÇLÜ BİR VÜCUT!
Bu lezzetli karışım spordan önce yemeniz gereken yi- yeceklerle harika bir örnek! Nedeniyse, yaban mersininin zihni güçlendiren etkisi egzersizlerinize odaklanmanızı kolaylaştıracak ve yoğurt vücudunuzda kas kaybını önleyecek proteini almanızı sağlaması.

NOHUT + KIRMIZI BİBER KANSIZLIĞA ÖNLEM!
Nohut, kansızlığa karşı vücudun ihtiyaç duyduğu demir bakımından oldukça zengindir. Ancak, vücut nohuttaki demirin emilmesinde zorlanıyor. Bir C vitamini deposu olan kırmızı biber ise nohuttaki demirin çözülerek kan hücrelerine işlemesini sağlıyor.

YUMURTA + MANGO SIKI BİR CİLT!

Cildin sıkı ve sağlıklı görünmesi için koljen üretmesi gerekir. Yumurtanın içerdiği özel amino asitler kolejen üretimine yardımcı olur. Mango gibi C vitamini açısından zengin yiyecekler bu amino asitlerin etkisini artırır.

BROKOLİ + DOMATES KANSERE KARŞI SAVAŞ!
Brokoli ve domates, her ikisi de kanserle savaşan yıldız yiyecekler. Araştırmalar gösteriyor ki, bu iki yiyeceğin birlikte yenmesi prostat kanserinin büyümesini yavaşlatmakta ayrı ayrı yenmesinden daha etkili oluyor.

BAL + TARÇIN KUVVETLİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ!
Her gün kullanılan bal ve tarçın, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir içeriyor.

YABAN MERSİNİ + CEVİZ GÜÇLÜ BİR HAFIZA!
Araştırmalarda bu iki besinde bulunan polifenol bileşiklerinin zekayı güçlendirdiği ve Alzheimer hastalığının başlangıcını geciktirdiği gösterilmiştir.

SAF ZEYTİNYAĞ + DOMATES HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇ!
Vücudun direncini düşüren ve hastalıklara kapı açan serbest radikallere karşı savaşan beta karoten, E ve C vitamini barındıran antioksidan deposu yiyeceklerden maksimum faydayı sağlayabilmek için saf zeytinyağının eşliğine ihtiyaç var. Domates soslu makarna ve salatalara bol bol zeytinyağı eklemekte fayda var.