Elmayla temizlen!

Bağırsak sorunları hastalıklara davetiye çıkarıyor. Kolon temizliği ise hayat kurtarıyor. Elma ve sarımsak gibi besinler, doğal temizleyici olarak imdada yetişiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2015 Güncelleme 17 Eylül 2015, 00:00
Elmayla temizlen!

İÇİNDEKİLER

SAĞLIKLI bir bağırsak sistemi, sağlıklı bir vücut sistemi anlamına gelir. Kolon olarak da bilinen bağırsaklar, düzgün şekilde temizlenmediklerinde kalp, kanser, sindirim, sinir ve dolaşım sistemi hastalıklarına yol açar. Toksinler ve kimyasal maddeler kolayca kolon ve bağırsak sisteminde birikebilir. Bunun düzenli bir şekilde temizlenmesi hayati önem taşır. Bağırsaklardan ve dolayısıyla vücuttan zararlı toksinleri temizlemek söz konusu olduğunda yiyecekler en iyi ilaçtır. İşte bağırsakları temizleyen mucize besinler:

AVOKADO:

Bağırsaklardan toksinlerin atılmasına yardım eder. Vücudu ve bağırsakları temizleyerek, kilo vermeyi kolaylaştırır.

PANCAR:
Demir ve kalsiyum deposu pancar, sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak ve karaciğeri temizleyerek kabızlığı önler.

LAHANA:

Antioksidan özelliğe sahip lahana, sindirim sistemini temizler. Vücuttan toksin atımını destekler.

KEREVİZ
:
Kereviz ve kereviz tohumları mükemmel kan temizleyicilerdir. Vücuttaki zararlı maddeleri arındırmak için idealdir.

KIZILCIK:
Antibiyotik ve antiviral maddeler içerdiği için idrar yollarında kalıcı olabilecek zararlı bakteri ve virüslere karşı vücudu temizler.

KETEN TOHUMU VE KETEN TOHUMU YAĞI:
Esansiyel yağ asitleri ve omega-3 deposu keten tohumu ve keten tohumu yağı, vücuttaki birçok temizlik fonksiyonu için gereklidir.

SARIMSAK:
Kan ve bağırsaklardaki zararlı bakterileri, bağırsak parazitlerini ve virüsleri temizler. Ayrıca damarlarda zararlı maddelerin birikmesini önler. Kanser hücrelerini etkisiz hale getirir.

GREYFURT:

İçerdiği pektin, kolesterolü düşürür, kanı temizler. Ağır metallerin vücuttan ağıtılımı sağlar. Greyfurt mükemmel bir bağırsak ve karaciğer arındırıcıdır.
KALE MARULU:
Anti kanser ve güçlü antioksidan bileşenlerden oluşan bu sebze, lif açısından da zengindir. Böylelikle bağırsak sistemini temizlemeye yardım eder.

BAKLAGİLLER:
Lifle doludur, bu nedenle kolesterolü düşürmeye, bağırsakları temizlemeye ve kan şeker seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda vücudu kansere karşı korur.

LİMON
:
Mükemmel bir bağırsak arındırıcısı olan limon, C vitamininin en zengin kaynağıdır. Karaciğerdeki zararlı kimyasalların temizlenmesine yardımcı olur.
SU:
Vücuttan zararlı maddeleri atmanın en etkili yolu su tüketmektir. Her gün 8-10 bardak su tüketmek, bağırsakları temizler ve dışkının daha kolay dışarı boşalmasını sağlar.

ELMA:
İçerisinde vücudu kolesterol ve ağır metallerden arındıran bir çeşit lif olan yüksek miktarda "pektin" maddesi bulunur. Pektin, toksin oluşumunu ortadan kaldırmaya ve bağırsakları temizlemeye yardımcı olur.