Kuşburnu marmelatı basurun düşmanı

Neden olduğu ağrı ve sancıyla yaşamı zehir eden hemoroide karş ıdoğal yaşam şifa dağıtıyor. Zerdeçal, yoğurt, kefir ve acı marul bu rahatsızlığa adeta ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2015 Güncelleme 08 Ağustos 2015, 00:18
Kuşburnu marmelatı basurun düşmanı

İÇİNDEKİLER

Makatta dayanılmaz bir ağrı veya acı veren basur şikayetinde doğru besinleri tüketmek hastalığın seyrinde önemli rol oynuyor.
Rahatsızlığın ağırlaşması veya hafiflemesi büyük oranda tüketilen yiyecekler ile ilişkili olarak seyrediyor. Bazı yiyecekler basur şikayetlerini arttırarak basur memesinin kanamasına ve sancı yapmasına neden olurken, diğer taraftan da basura iyi gelen yiyecekler basur şikayetini önemli derecede hafifletmekte ve basura doğal tedavi olanağı sağlıyor. Uzmanlar, hemoroid olarak da bilinen bu rahatsızlığa karşı şu önerilerde bulunuyor...

ANDIZ OTU:
Ağrılı ve sancılı süreçte andız otu kullanımı önemlidir. Öte yandan kabağın basura olumlu etkileri vardır.
Karpuz ve üzüm de etkilidir.


YOĞURT VE KEFİR:
Yoğurt ve kefir, bağırsaklarda bulunan ve gıdaların sindirimi sırasında kullanılan iyi bakterilere (probiyotikler) destek olduğu için basuru olanlara önerilen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Bağırsaklardaki "iyi" bakteriler arttığında midede tam olarak sindirilmeden bağırsaklara gelen gıdaların parçalanması kolaylaşır ve kabızlık ihtimali azalır.

EB EGÜMECİ:
Ebegümeci yapraklarından basur için merhem yapılır.
Bu merhem hastalığın tedavisinde oldukça etkilidir.

ZERDEÇAL:
Toz zerdeçal hemoroid için çok faydalıdır.
Aktif maddesi kurkumindir. 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal, ortalama 30-90 mg kurkumin içerir. 200 mg/gün'lük dozlarda (yaklaşık 2-4 silme tatlı kaşığı toz) zerdeçalın antienflamatuvar, antikanserojen ve antiaterojenik olduğu gösterilmiştir.
Ayrıca bilinen bir yan etkisi yoktur.

AT KESTANESİ:
Bu faydalı bitkiden bir kilo olarak parçalara ayırın.
Daha sonra pişirin. At kestanesi suyu ile basurlu bölge temizlenirse bu sıkıntıyı önlemede etkilidir.

KARAHALİL:
Karahalile bitkisi taş kadar sert bir bitkidir ve kahve çekirdeğine benzer. 100-
150 gram karahalileyi çok az miktarda sade veya sıvı yağ ile kısık ateşte, sürekli karıştırmak suretiyle pişirin.
Pişirilen karahalile çekirdekleri yumuşak bir kıvam alacaktır. Altını kapatıp, ılıyıncaya kadar bekleyin ve ılıyan çekirdekleri cam bir kavanozda saklayın. Hemoroid şikayetlerinizin yoğun olduğu günlerde, yemeklerden önce, günde 2-3 kez 1 adet çekirdeği çiğneyin.

ACI MARUL:
Acı marul yapraklarından ve kökünden yapılan çay, basurdan şikayeti olanlara oldukça faydalıdır.

KUŞBURNU:
Kuşburnunu yıkayıp temizledikten sonra, pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Elde ettiğiniz pelte ılıyınca, bu pelteyi makat bölgesine tampon yapacak şekilde koyun. Üzerine naylon kapatıp çamaşırınızı giyin.