Halsizliğe fasulye

Kavurucu, sıcak yaz günlerinde birçok kişiyi esiri altına alan halsizlikle savaşta besinler önemli rol oynuyor. Bu soruna karşı uzmanlar, 8 gıdayı sıralıyor...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Halsizliğe fasulye
Muz: Muz vücutta şekeri enerjiye çeviren bol miktarda potasyum içerir. Günde ortalama 1 veya 2 muz hastalıktan kaynaklanmayan halsizliği giderir.
Yeşil çay: Metabolizmayı artırarak halsizliğin ortadan kalkmasını sağlayabilir. Bir çay kaşığı yeşil çayı bir fincan suya atıp 5 dakika boyunca kaynatın ve için.
Kabak çekirdeği: Kabak çekirdeği, yüksek kaliteli protein, Omega-3 ve birçok vitaminmineral içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir, enerji artırır ve yorgunluğu giderir.
Yulaf ezmesi: Enerji seviyenizi artırmaya yardımcı protein, magnezyum, fosfor ve B1 vitamini gibi birçok önemli besin içermektedir. Halsizlik için kahvaltıda bir tabak yulaf ezmesi harika bir çözüm olabilir.
Yoğurt: Yoğurtun içerdiği probiyotikler kronik hazımsızlık sendromununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Sabah-akşam düzenli şekilde yoğurt yiyin.
Ceviz: Halsizlik belirtilerine karşı Omega-3 yağ asitleri ile doludur. Günlük 3-4 ceviz tüketimi halsizliğe iyi gelir.
Fasulye: Yüksek lif içeriği bulunan fasulye, protein ve potasyum içerir. Ayrıca, magnezyum, fosfor, bakır ve demir gibi mineral içermesi halsizliğe karşı faydalıdır