Nane çayı ülserin ilacı

Beden ve ruh sağlığında doğru ve düzenli beslenmek tedavi sürecinde olumlu etki gösteriyor. Uzmanlar, her hastalığın bir besini olduğunu söyleyerek önerilerde bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2015 Güncelleme 14 Temmuz 2015, 00:00
Nane çayı ülserin ilacı

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamda doğru beslenme programı önemli rol oynuyor. Uzmanlar, her rahatsızlığın bir gıdası olduğunu aktararak, baş dönmesi, ülser yanması, uykusuzluk gibi hayat kalitesini düşüren hastalıklara karşı önlem alınması gerektiğini ifade ediyor. İşte o her hastalığa iyi gelen gıdalar ve faydaları...

Gaz: Zencefilli ve naneli yiyecekler size iyi gelecektir. Bu yiyecekler mide ve yemek borusunu yumuşatıp gazınızın çıkmasına yardımcı olur.

Ağız kokusu: En iyi çözüm maydanoz yemektir.

Ağız yaraları: Daha fazla baklagil ve tahıl, özellikle B vitamini içeren yiyecekler alın. Deniz ürünleri de iyi gelecektir. Ağız yaraları varken sulu sebze ve meyveler yemeyin.

Diş sararmaları: Bol bol çilek yiyin. Çilekte doğal beyazlatıcı maddeler bulunmaktadır.

Sistit: Bol bol yaban mersini yemelisiniz.
Bu meyvede bulunan vitaminler idrar torbasındaki iltihabın durmasını sağlar. Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.

Kramp: Bol miktarda süt ürünleri ve magnezyumu zengin yiyecekler tüketin. Bu tür yiyeceklerde bulunan kaslarınızı rahatlatıcı besinler kramplarınızı önleyecektir.

Eklem ağrıları: Bu ağrılarınızı balık yiyerek azaltabilirsiniz. Somon ve Tuna balığını tercih edin.

Baş dönmesi: Yağsız et, ciğer, koyu sebzeler her zaman tükettiğiniz besinler arasında olmalıdır.

Ülser yanmaları: Nane çayı ve meyankökü iyi gelir.

Migren: Yeşil sebze, kurutulmuş meyve gibi yiyecekler başınızdaki kasların rahatlamasını sağlayacaktır. Migren ağrısının başlamasına neden olan peynir, kahve gibi yiyeceklerden uzak durun.

Regl ağrısı: Düzenli olarak tüketilen manganezi yüksek yiyecekler periodik ağrıları geçirir. Bu yiyecekler arasında soya fasulyesi, böbrek ve lifli yeşil sebzeler yer alır.

Uykusuzluk: Yatmadan önce kaymağı alınmış ılık süt için.

Stres: Karbonhidrat içeren yiyecekler strese iyi gelir.

Baş ağrısı: Baş ağrıları yiyeceklerle daha da artar. Bunun nedeni tuz ve katkı maddeleridir. Bu nedenle taze meyveleri tercih edin.

Fobiler: Havuç ve elma gibi yiyecekler korkuya çok iyi gelir. Bu gibi sebze ve meyveler gerilimin düşmesini sağlarlar.

Depresyon: Az yağlı proteinlerden tavuk ve balığı tercih edin.

Kansızlık: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Kansızlığa iyi gelir. Doğal müshil etkisine sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.

Karın ağrısı: Papatya çayı, bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.