Radyasyona karşı yoğurt

Ciddi rahatsızlıklara yol açan elektromanyetik kirliliğe karşı doğru besinleri tüketmek önemli rol oynuyor. Dr. Akkurt, 'Yoğurt, dereotu, sinameki otu tüketin. Bedeni temizleyin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2015 Güncelleme 07 Haziran 2015, 02:30
Radyasyona karşı yoğurt

İÇİNDEKİLER

Özellikle şehirde yaşayanlar, plaza ortamında ya da fabrikalarda çalışanlar, sık uçak seyahati yapanlar elektromanyetik kirlilikle karşı karşıya kalıyor.

Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı cep telefonu, bilgisayar, internet, mikrodalga fırın, saç kurutma makinası ile de bu risk daha fazla katlanıyor, sağlığımız ciddi ölçüde tehdit altına giriyor.

ÖNCE YORGUNLUK
Elektromanyetik kirlilik oluşturduğu hücresel strese bağlı olarak ilk etapta bağışıklık sistemini yorarken, hasta olmak, kolay iyileşememek, kronik yorgunluk, halsizlik, çok uyusa da uykuyu alamama gibi durumlara sebep oluyor. Güçsüz düşen bağışıklık sistemi sonucu kansere kadar varan hastalıklara zemin hazırlıyor. Dr. Sinan Akkurt, bu soruna karşı şu önerilerde bulunuyor:

Kablosuz internet yerine kablolu olanını seçin, elektrikli aletler yerine pillileri, mikrodalga fırın yerine fırını tercih edin.
Yatak odanızda elektronik alet bulundurmayın. Kullanmadığınızda tüm aletlerin fişini çekin.
Bol su için.
Pektin zengini elma, portakal ve kayısı tüketin.

EV YAPIMI
...
Yoğurt yiyin. Çünkü yoğurt, zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde vücut direncini artırır. Her gün düzenli olarak günde 1 ya da 2 kase yoğurt tüketilmesi idealdir. Yalnız ev yapımı yoğurt olması gerekir.
Vücudu toksinlerden arındıran keten tohumu, sinameki otu, soya, tahin, ananas, enginar, dereotu, maydanoz, rezene, karahindiba, turp, pancar yiyin.