İşte güzel ağız kokusu için önemli kürler:
Havanda dövülen bademi bal ile birlikte karıştırın. Aç karnına bir tatlı kaşığı yiyin.
GARGARA YAPIN
Bir fincan kaynar suyun içine yarım çay kaşığı pelin otu atın. Soğuduktan sonra süzün. Sabahları gargara yapıp yutmadan tükürün. n İki litre suyun içine 2 yemek kaşığı rendelenmiş turp, turunç kabuğu, 2 avuç sümbül katın. Kaynattıktan sonra süzüp gerektiğinde gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mayasıl otu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gerektiğinde gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç enginar katın. Kaynattıktan sonra süzüp gerektiğinde gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer yemek kaşığı sinir otu yaprağı, meyan kökü ve kazayağı yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzüp gün içinde toplam üç fincan için.
KEREVİZ YAPRAĞI FAYDA VERİR
Yarım litre suyun içine bir kaşık kereviz yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde aralıklarla gargara yapın.
İki litre suyun içene ince kıyılmış bir avuç devetabanı katın. Kaynattıktan sonra süzüp gargara yapın.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tutam ardıç tohumu katın. Demledikten sonra süzüp gün içinde aralıklarla için.