Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı fesleğen katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercanköşk katın. Demlendikten sonra süzün. Kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri, yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı lavanta çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani kereviz katın. Demledikten sonra süzün. Günde üç öğün yemek aralarında için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı karanfil katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı turunç katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kehribar katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı inci çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
KANA KANA İÇİN
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer yemek kaşığı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kınakına ve toz tarçın katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
PÜSKÜLLÜ ŞİFA
Bir litre suyun içine bir avuç mısır püskülü katın. Kaynatın ve sonra süzerek günde üç öğün birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı kuşkonmaz katın. Demledikten sonra süzün. Sabah ve akşam birer fincan için. Böbreklerinden ya da idrar yollarından rahatsız olanlar kullanmamalıdır.