Kalbi ferahlatın

Kalbi ferahlatın Erkeklerde 72, kadınlarda 80 atış olan kalp atımının bu oranlar üzerinde olmasıyla göğüste ve boyunda rahatsızlık hissi oluşuyor. Uzmanlar, bu hastalık için fesleğeni öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2015 Güncelleme 28 Şubat 2015, 00:05
Kalbi ferahlatın

İÇİNDEKİLER

Kalbin sürekli atımı, 'Taşikardi veya Proksismal' olarak tanımlanıyor. Normalde, kalp dinlenme halinde erkekte dakikada 72, kadında ise 80 atış olması gerekiyor. İşte kalp bu atışların üzerinde seyrediyorsa taşikardi adı veriliyor. Nedenleri, ateş, heyecan, egzersiz, kronik enfeksiyon, anemi, kanama ve bazı ilaçlar olabiliyor. Bu rahatsızlık için genellikle tedavi gerekmiyor. Hastayı tek huzursuz eden, nöbet sırasında solunum darlığıyla, göğüs ve boyundaki rahatsızlık duygusu oluyor. Vakaların çoğunda herhangi bir kalp hastalığı yoktur, fakat hastalığa bağlı sürekli kalp atışlarını dikkatlice ayırt etmek gerekiyor. Uzmanlar bu durumun genelde insan hayatını kısıtladığını ve korkuya neden olduğunu belirtiyor. Doktor kontrolünü tavsiye eden uzmanlar, ayrıca bitkisel kürleri öneriyor:

Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı fesleğen katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercanköşk katın. Demlendikten sonra süzün. Kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri, yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı lavanta çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani kereviz katın. Demledikten sonra süzün. Günde üç öğün yemek aralarında için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı karanfil katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı turunç katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kehribar katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı inci çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

KANA KANA İÇİN
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer yemek kaşığı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kınakına ve toz tarçın katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.

PÜSKÜLLÜ ŞİFA

Bir litre suyun içine bir avuç mısır püskülü katın. Kaynatın ve sonra süzerek günde üç öğün birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı kuşkonmaz katın. Demledikten sonra süzün. Sabah ve akşam birer fincan için. Böbreklerinden ya da idrar yollarından rahatsız olanlar kullanmamalıdır.