Çağın yaygın rahatsızlığı unutkanlığa karşı şu karışımları tavsiye ediyor...
ÇÖREK OTU: Bir çorba kaşığı dövülmüş çörek otu ile iki çorba kaşığı süzme balı karıştırın. Kahvaltılarda tüketin.
SARI BALLIBABA: Bir su bardağı fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı ballıbaba katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün.
Yudumlayarak tüketin.
ZENCEFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz zencefil ekleyin.
Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Sabah kahvaltılarından yarım saat önce için.
BİBERİYE: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış biberiye katın. Kaynatılmasının ardından günde 3 öğün yarım çay fincanı için.
KAŞIK OTU: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kaşık otu ilave edin. Günde 3 öğün birer çorba kaşığı tüketin.
ÜZERLİK TOHUMU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı üzerlik tohumunu atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek kahvaltılardan yarım saat önce tüketin.
balık yağı için
TARÇIN: İnce kıyılarak ya da havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir yemek kaşığı karabaş otu (çiçekleri), birer tatlı kaşığı tarçın, biberiye, karabiber, çörek otu, mesteki, sarısabır, günlük ve çam fıstığını iyice karıştırıp harman edin. Daha sonra bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı atın. Demledikten sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
BALIK YAĞI: Her sabah kahvaltısında bir çay kaşığı balık yağı için.
ASLANPENÇESİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslanpençesi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek sabah kahvaltılarından yarım saat sonra için.