PORTAKAL KABUĞU: Cam bir şişenin içine ve yarısına kadar saf zeytinyağı koyun. Ardından küçük parçalara ayrılmış portakal kabuklarını ekleyin. 2 hafta güneş alabileceği bir yere bırakın. Gerektiğinde kullanın.
PAPATYA: Bir miktar taze papatya çiçeğini ince kıydıktan sonra bir şişenin ağzına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatıp 2 hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletin. Gerektiğinde şişeyi çalkalayın. İyice süzdükten sonra ağrılı bölgeye masaj yapın. n LAHANA: İri bir lahananın geniş yapraklarını kaynatın. Ağrılı bölgeye sıcak halde koyun. Soğumasına yakın sıcak olan yenisi ile değiştirin. Ayrıca lahana kaynadıktan sonra kıyarak lapa haline getirin. Sıcak bir bezin içine yerleştirin ağrılı bölgeye sarın.
PELİN: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı pelin otu atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
CEVİZ: Genişçe bir havanın içine 10 çift ceviz içi, birer çay kaşığı karabiber ve kafuruyu pomat haline gelene kadar iyice dövün. Daha sonra kaynamış olan suyun vermiş olduğu buharla iyice sıcak ve nemli bir ortamın olacağı banyoda söz konusu bölgeyi sabunlu ve sıcak sulu masajla yumuşatın. Daha sonra elde edilen bu pomat sürün.
MISIR PÜSKÜLÜ: Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çıkmayacak şekilde) mısır püskülü katın. Kaynatıldıktan sonra elde edilen mayiyi bölgeye masaj yapın.
NANE: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane atın. Demledikten sonra süzün. Günde 3 öğün birer çay fincanı için.