KARANFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz karanfili katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
KİŞNİŞ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş atın. Demlenmesinin ardından süzün. Daha sonra günde iki kez, kahvaltıdan yarım saat önce ve geceleri yatmadan önce birer çay fincanı için.
SÜMBÜL: Aynı oranda pelit, sümbül, kilermeni ve mersin ağacı tohumunu havanda dövün. Ezildikten sonra günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile alın.
GÜNLÜK: Havanda dövülerek ezilmiş olan bir çay kaşığı günlüğü tüketin.
KIZIL AĞAÇ KABUĞU: Bir litre suyun içine iki tutam kızıl ağaç kabuğu katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün yarımşar çay bardağı için.
ÇAM FISTIĞI: Her gün bir miktar çam fıstığı yiyin. Ancak aşırıya kaçmayın.
KUZU KULAĞI: Aynı oranda kuzu kulağı, müsrafi, günlük ve karabaş otunu havanda ezin. Daha sonra süzme bal ile macun kıvamına getirin. Günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile tüketin.
HAVLICAN: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı havlıcan tohumunu az miktarda su ile tüketin.