İdrar kaçırmaya karanfil çayı

Küçük ya da ileri yaşlarda ortaya çıkan idrar tutamamak hem psikolojiyi hem de sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor Bu sıkıntıya karşı uzmanlar toz karanfili tavsiye ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 01:39
İdrar kaçırmaya karanfil çayı

İÇİNDEKİLER

Mesane boynu kaslarının sinirlerinin yıkıma uğraması, bölge kaslarının zayıflaması ile işlevlerini yerine getirememesi sonucunda idrarı tutamamak yani mesanenin aniden boşalması söz konusu olabiliyor. Gülme, aksırma ve heyecan hallerinde sık sık bu durumla karşılaşılabildiğini aktaran uzmanlar, bitkisel karışımların bu sıkıntıyı azaltacağını bildiriyor. İşte doğal bitkisel tarifler...
KARANFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz karanfili katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
KİŞNİŞ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş atın. Demlenmesinin ardından süzün. Daha sonra günde iki kez, kahvaltıdan yarım saat önce ve geceleri yatmadan önce birer çay fincanı için.
SÜMBÜL: Aynı oranda pelit, sümbül, kilermeni ve mersin ağacı tohumunu havanda dövün. Ezildikten sonra günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile alın.
GÜNLÜK: Havanda dövülerek ezilmiş olan bir çay kaşığı günlüğü tüketin.
KIZIL AĞAÇ KABUĞU: Bir litre suyun içine iki tutam kızıl ağaç kabuğu katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün yarımşar çay bardağı için.
ÇAM FISTIĞI: Her gün bir miktar çam fıstığı yiyin. Ancak aşırıya kaçmayın.
KUZU KULAĞI: Aynı oranda kuzu kulağı, müsrafi, günlük ve karabaş otunu havanda ezin. Daha sonra süzme bal ile macun kıvamına getirin. Günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile tüketin.
HAVLICAN: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı havlıcan tohumunu az miktarda su ile tüketin.