SARIMSAK: Havanda dövdüğünüz birkaç diş sarımsağı başın ağrıyan kısmına koyun.
ŞEBBOY: Bir su bardağı kaynar suyun içine iyice dövülmüş bir çay kaşığı sarı şebboy saplarını katın. Soğuduktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay kaşığı için. Ancak fazla kullanılması sakıncalıdır.
ÇUHA ÇİÇEĞİ: Bir çay fincanı kaynar suyun ince kıyılmış bir çay kaşığı çuha çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletin. Süzdükten sonra günde 2 kez sabah ve akşam birer bardak için.
ISIRGAN: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ısırgan otu katın. Demledikten sonra süzerek günde 3 defa için.
MİNE OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mine otunu atın. Demlendikten sonra günde 3 defayı geçmemek şartıyla için.
MERSİN: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin yaprağı atın. Kaynadıktan sonra günde 3 defa birer çorba kaşığı için.
ANDIZ: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı andız kökü atın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 yarım kahve fincanı için.
CİVANPERÇEMİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi atın. Demlendikten sonra günde 3 defayı geçmemek şartıyla için.
KEDİ OTU: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kedi otu katın. Kaynadıktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay fincanı için.
ANASON: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katın. Demledikten sonra günde 2 kez birer çay fincanı için.
AYVA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı ayva çiçeği atın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay bardağı için.
TÜRK KAHVESİ: Bir kahve fincanı limon suyu ile bir silme tatlı kaşığı Türk kahvesini karıştırıp tüketin. Üzerine bir kahve fincanı ılık su için.
IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katın. Demledikten sonra süzerek günde 3 defa için.
NANE: Bir litre suyun içine birer silme tatlı kaşığı nane, sedef otu ve bir avuç oğul otu katın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 öğün
birer çay fincanı için.