Baş ağrısına doğal karışım

Stres, sinir ya da aşırı üzüntü baş ağrılarını beraberinde getriebiliyor. Başınızın bir bölgesini kaplayan yarım baş ağrılarına karşı uzmanlar doğal karışımlar öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2015 Güncelleme 18 Şubat 2015, 00:00
Baş ağrısına doğal karışım

İÇİNDEKİLER

Sinirsel ve aşırı şiddet halinde görülen ya da beyin atardamarlarının genişlemesi sonucu ortaya çıkabilen bölgesel yarım baş ağrıları yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Doğal yaşam ise ağrıları hafifletmeye yardımcı oluyor. İşte o ağrı kesici tarifler...

SARIMSAK: Havanda dövdüğünüz birkaç diş sarımsağı başın ağrıyan kısmına koyun.

ŞEBBOY: Bir su bardağı kaynar suyun içine iyice dövülmüş bir çay kaşığı sarı şebboy saplarını katın. Soğuduktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay kaşığı için. Ancak fazla kullanılması sakıncalıdır.

ÇUHA ÇİÇEĞİ: Bir çay fincanı kaynar suyun ince kıyılmış bir çay kaşığı çuha çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletin. Süzdükten sonra günde 2 kez sabah ve akşam birer bardak için.

ISIRGAN: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ısırgan otu katın. Demledikten sonra süzerek günde 3 defa için.

MİNE OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mine otunu atın. Demlendikten sonra günde 3 defayı geçmemek şartıyla için.

MERSİN: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin yaprağı atın. Kaynadıktan sonra günde 3 defa birer çorba kaşığı için.

ANDIZ: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı andız kökü atın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 yarım kahve fincanı için.

CİVANPERÇEMİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi atın. Demlendikten sonra günde 3 defayı geçmemek şartıyla için.

KEDİ OTU: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kedi otu katın. Kaynadıktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay fincanı için.

ANASON: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katın. Demledikten sonra günde 2 kez birer çay fincanı için.

AYVA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı ayva çiçeği atın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 defa birer çay bardağı için.

TÜRK KAHVESİ: Bir kahve fincanı limon suyu ile bir silme tatlı kaşığı Türk kahvesini karıştırıp tüketin. Üzerine bir kahve fincanı ılık su için.

IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katın. Demledikten sonra süzerek günde 3 defa için.

NANE: Bir litre suyun içine birer silme tatlı kaşığı nane, sedef otu ve bir avuç oğul otu katın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 öğün
birer çay fincanı için.