Tam tahıllı makarna:
Normal makarnadan 3 kat daha fazla antioksidan içeren tam tahıllı makarnalar çok daha sağlıklı. Araştırmalar tam tahıllı gıdalardaki liflerin kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azalttığını ortaya koyuyor.
Patlamış mısır:
Polifenol adı verilen kanser düşmanı madde, patlamış mısırda meyvelere kıyasla dört kat fazla bulunuyor. Bu da tercih edilmesi için önemli bir neden olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar evde, yağsız patlatılmış mısırın müthiş polifenol kaynağı olduğunu söylüyor.
Fasulye:
Kırmızı fasulye başta olmak üzere fasulye türlerinin, içeriğindeki fitokimyasal adı verilen bitki özleri sayesinde serbest radikalleri yok ettiği belirlendi. Uzmanlar fasulye tüketiminin kilo kontrolüne yardım olduğunu aktarırken, aynı zamanda vücudu da yaşlanmaya karşı koruyor.
Doğal tatlandırıcılar:
Uzmanlar kanser de dahil pek çok hastalığa davetiye çıkaran rafine şeker yerine, yüksek anti-oksidan oranına sahip bal, esmer şeker ve pekmez gibi doğal tatlandırıcıların kullanılmasını tavsiye ediyor.
Yoğurt:
Günde 1 kase yoğurt, vücuda giren diğer antioksidanların işlevini yerine getirmesini sağlıyor ve kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruyor. Yani yoğurt adeta hastalıklara karşı kalkan oluyor. Ara öğünlerde ya da yemeklerin yanında mutlaka yoğurt tüketmeyi unutmayın...
Kanola yağı:
Kötü kolesterolü düşüren alfa-tokoferol isimli antioksidanı bol miktarda içeriyor. Siz de kanola yağını kullanarak yaşlanmaya karşı savaş açabilir, organ sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Organik süt:
Organik sütte lutein, beta-karoten ve E vitamini gibi antioksidanlar normal süte kıyasla yüzde 40 daha fazla bulunuyor. Organik sütleri tüketirken aynı zamanda yaşlanmaya karşı da savaş açmış oluyorsunuz.
Yumurta:
Yaşa bağlı göz bozukluğundan koruyan 'lutein' isimli antioksidan, yumurtada fazla bulunmuyor ama yumurta aracılığıyla alınan lutein, ıspanak gibi zengin lutein kaynaklarına kıyasla vücut tarafından daha
hızlı ve iyi emiliyor.