Sindirim için adaçayı için

Sindirim sisteminde yaşanan aksaklıklar ağrı ve şişkinlikle kendini gösteriyor. Bitkisel tarifler ise bu sıkıntıyı gidermeye yardımcı oluyor. Günde 2 defa içilecek adaçayı ile sıkıntılar ortadan kalkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 01:26
Sindirim için adaçayı için

İÇİNDEKİLER

Gıda maddelerinin sindirim kanalını katetme hızı değişiyor. Ortalama, bir yemekten 2-3 saat sonra mide boşalıyor. Ancak mide hidroklorik asitinin tam yokluğu ya da çok fazla oluşu, safra ve pankreas suyunun görevlerini yapacak enzimleri bulundurmaması, kalın bağırsağın su emilimini sağlayamaması, ince bağırsağın, yemeklerin, sindirim kanalı içinde iyice karışmasını sağlayan hareketleri yapamaması gibi nedenler ile sindirim sistemi sekteye uğrayabiliyor. Bu sorunun çözümünün doğal karışımlardan geçtiğini aktaran uzmanlar şu tarifleri veriyor...

ISIRGAN OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce birer çay fincanı için.

ADAÇAYI: Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı adaçayı ve kuru papatya atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer su bardağı için.

KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı için.

ANASON: Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, kimyon, rezene ve bir tutam maydanoz katın. Kaynatılmasının ardından sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı tüketin.

EBEGÜMECİ: Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katın. Demlenmesi için 12 saat bekledikten sonra, süzerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ılıyana kadar bırakın. Ardından, sabah-akşam yemeklerinden önce yarımşar çay fincanı için.

SOĞAN: Bir litre suyun içine ince kıyılmış 2-3 iri baş soğan katılıp 8 saat bekletildikten sonra günde üç öğün aç karnına birer kahve fincanı için.

KİŞNİŞ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı kişniş tohumu ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce birer çay fincanı için.

SARISABIR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine, bir çay kaşığı sarısabır katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün, yemek aralarında birer çay fincanı için.

BAL: Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle öğle ve akşam yemeklerinden önce için.

NANE: Bir bardak kaynar suyun içine birer çay kaşığı adaçayı, kuru nane yarım çay kaşığı biberiye atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer su bardağı için. Sabah kahvaltılarını çok hafif geçirmek daha sağlıklı olacaktır.

KARBONAT: Bir çay fincanı limon suyunun içine, bir çay kaşığı karbonat katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek yemek
aralarında birer çay fincanı için.