Kulak ağrısına gül gibi çözüm

İltihaplanma, soğuk algınlığı gibi durumlarda ortaya çıkabilen, kulak ağrılarına karşı sirke ile gülyağı karışımı ilaç gibi geilyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2014 Güncelleme 30 Aralık 2014, 00:00
Kulak ağrısına gül gibi çözüm

İÇİNDEKİLER

Ciddi bir kronik hastalığın habercisi olabilen kulak ağrıları can sıkıyor. Uzmanlar ağrılara kulakla ilgili ya da boyunkulak bölgesine yakın lenf bezlerinin bir sorunu, bademcik iltihabı, çene kemiğinde bir deformasyon ve diş ağrısının neden olabileceğini belirtiyor.
Geçmeyen ve uzun süren kulak ağrılarının uzman bir hekim tarafından görülmesi gerektiğini aktaran uzmanlar kulak ağrılarına iyi gelebilecek doğal karışımlar öneriyor. İşte o mucize karışımlar...

1 çay kaşığı sirke ile yarım çay kaşığı gülyağını karıştırın.
Ağrıyan kulağın içine 2-3 damla damlatın.


Bir miktar taze ısırgan yaprağını temizleyip yıkayın. Daha sonra nemli halde mikserden geçirin. Katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa haline gelmiş posayla birlikte bırakın.
Ağrıyan kulağın arkasına tampon yapın.

Küçük bir baş soğanı kabuklarından ayırın. Daha sonra mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla suyu çıkarıp, bir pamuğun üzerine 2-3 damla damlatın. Sonra ağrıyan kulağın içine tampon yapın.

TURP SUYU DAMLATIN

Küçük bir siyah turbun kabuklarını temizleyin.
Yıkandıktan sonra mikserden geçirerek bir tülbent yardımıyla sıkın. Çıkan suyu 2-3 damla ağrıyan kulağın içine damlatın. Ancak damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.

Bir miktar taze ebegümecini temizleyin. Yıkandıktan sonra nemli halde mikserden geçirin. Katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa haline gelmiş posayla birlikte bırakıp, ağrıyan kulağın arkasına koyun.

Bir miktar sarımsağı kabuklarından ayırın. Mikserde geçirdikten sonra bir tülbent yardımıyla suyunu çıkarın. Küçük bir pamuğun üzerine 2-3 damla damlattıktan sonra ağrıyan kulağa tampon olarak kullanın.

PAPATYA İYİ GELİR

l Küçük bir cezvenin içine ince kıyılmış bir avuç papatya katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek ağrıyan kulağın içine 2-3 damla damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.

Küçük bir elmayı soyun. Mikserden geçirin.
3 damla ağrıyan kulağın içine damlatın. Ancak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.

Bir miktar naneyi mikserden geçirin. Çıkan suyunu pamuğun üzerine 2-3 damla damlatın. Ağrıyan kulağa tampon yapın.