Makarna zayıflatır!

Kilo aldırdığı sanılan makarna aksine kilo verdiriyor. Diyetisyen Kandıralı, "Buğday unundan yapılan makarna hem enerji verir hem zayıflatır" diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2014 Güncelleme 16 Kasım 2014, 01:11
Makarna zayıflatır!

İÇİNDEKİLER

Hem lezzetli hem de ucuz bir besin olan makarna sevilen yemekler arasında yer alıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı kilo verebilmek için tam buğday unundan makarnanın bir diyette mutlaka olması gerektiğini ifade ediyor. Makarna tercih ederken yüzde 100 tam buğday yazanlara yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Kandıralı, makarnanın vücuda faydalarını şöyle sıralıyor. Sürekli enerji sağlar Basit şekerler gibi hızlı ve kısa süren enerjinin aksine makarna sürdürülebilir enerji sağlar. Kilo vermeyi sağlayan karbonhidratları azaltmak değil kaloriyi kısıtlamaktır. Kilo vermeye çalışırken oluşan açlık hissini de ortadan kaldırır. Kolesterol içermez 1 su bardağı zenginleştirilmiş makarna demir ve bazı vitaminler olmak üzere esansiyel besin öğeleri içerir. 1 su bardağı tam buğday unundan makarna günlük lif ihtiyacının da yüzde 25'ini karşılar. Folik asit içerir Zenginleştirilmiş makarnalar hamile kadınlar için, bebekte doğum kusurlarının oluşumunu önleyen, folik asitide içerir. Abartıya kaçmadan gebelik döneminde tüketilmesinde fayda var. Sindirim sistemini destekler Çözünmez lif içeriği ile kabızlık oluşumunu önler ve divertikül gibi bağırsak sorunlarının oluşumunu engeller. Düşük glisemik endeks Kan şekeri düzeyinin hızlıca yükselmesine sebep olmayıp, beraberinde iştah kontrolü de sağlar.

ZAYIFLATAN MAKARNA
En sevdiğiniz makarna öğününün kalorisini azaltmak için; tarifte 2 su bardağı makarna dendiyse 1 su bardağı kadar koyun. Üzerini de brokoli, kırmızı biber, kabak ya da fesleğen ile tamamlayın. Kalorisini azaltmanın yanı sıra daha fazla besleyicilik, lezzet ve renk katmış olacaksınız.