Hastalıklara gül geç

Gülmenin vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Kalp krizi riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, ilham veriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2014 Güncelleme 06 Kasım 2014, 01:35
Hastalıklara gül geç

İÇİNDEKİLER

Mutluluğun dışa vurumu gülümsemek stres, ağrı ve evhamın ilacı oluyor. Bunun yanı sıra ciddi hastalıklara karşı da etkili olan gülümsemek, karşımızdakinin beyninde, ayna nöron denilen hücreleri aktif hale getirip o kişiye de fayda veriyor. Dr. Özgür Şamilgil, gülümsemenin diğer faydalarını şöyle sıralıyor... Kalp krizi ve felç: Sinirlendiğimizde salgılanan hormonlar nedeniyle kalp hızlanıyor, damarlar büzüşüyor, kan pıhtılaşma eğilimi gösteriyor. Kalp krizi, felç geçirme riski 2 kat artıyor. Gülümsediğimizde ise stres hormonları azalıyor, kalp krizi ve felç riski düşüyor. Üstelik elektriğimizi alıyor, ümidimizi artırıyor, ilham veriyor. Sosyalleşme ve Cazibe: İnsan ilişkilerinde ve mesleğinizde başarı şansınızı arttırıyor, dayanışma sayesinde kendinizi güvende hissetmenize yardımcı oluyor. Araştırmalara göre çekiciliğiniz artıyor. Bağışıklık Sistemi: Stres hormonlarının azalması, bağışıklık hücrelerini ve ürettikleri silahların artmasını sağlayarak hastalıklara karşı direncinizi artırır. Akciğerler ve Beyin: Güldüğünüzde akciğerler egzersiz yapıyor, hücreler yenileniyor, beyin canlanıyor.
Morfin: Gülümsemek geçici olarak mutlu hissetmenizi sağlayan, vücudun kendi üretimi bir ağrı kesici olan endorfin salgılanmasını sağlıyor.

Kas spazmı: Güçlü ve güzel birkaç dakikalık kahkaha, sadece ruhi stresinizi azaltmıyor, kaslarınızı gevşetiyor. Bu etki 45 dakika kadar sürüyor.