Portakaldan çay'mayın

Kadınların korkulu rüyası yumurtalık kanseri ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar, bu tehlikeye karşı çay ile portakal suyunu öneriyor, kanser riskini yüzde 31 azalttığını belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2014 Güncelleme 29 Ekim 2014, 00:31
Portakaldan çay’mayın

İÇİNDEKİLER

Meme, rahim ile birlikte yumurtalık kanseri de kadınların yaşamını tehdit ediyor. Tanısı oldukça geç konulan sinsice ilerleyen bu hastalık, her yaşta görülebiliyor, ancak 45'li yaş ve sonlarını daha çok seviyor. Vajinal kanama, karında fazla şişlik, karında asit birikimi, kilo kaybı gibi şikayetlerle kendini belli eden yumurtalık kanserinde beslenme hastalıktan korunmada önemli rol oynuyor. Doğru beslenmenin hastalık riskini önemli ölçüde düşürdüğünü belirten uzmanlar, portakal ve çayın yumurtalık kanseri riskini yüzde 31 oranında azalttığını vurguluyor. İngiliz uzmanların 171 bin kadın üzerinde yaptığı araştırmaya göre antioksidan içeriğiyle bu mucize ikili tümör oluşumunu engelliyor. İçilen çay ve portakal suyunun içerisinde bulunan flavonoidlerin kan damarları fonksiyonlarını düzenlediğini ifade eden uzmanlar konuyla ilgili şu tavsiyelerde bulunuyor: "İyi bir diyet ve egzersiz ile birlikte kanser riski daha da azaltılabilir. Sağlıklı yaşam ve beslenme programını alışkanlık haline getiren kadınlar kanser riskini büyük ölçüde düşürmüş olur."

AŞIRIYA KAÇMAYIN...
Aile geçmişinde kanser hikayesi bulunanların daha da temkinli olması gerektiğini söyleyen, Prof. Dr. Aedin Cassidy, 6 ayda bir muayenenin hayat kurtardığını kaydediyor. Kadınların bol bol kış günlerinde portakal suyu ile birlikte çay tüketimini öneren İngiliz uzmanlar, aşırıya kaçılmaması konusunda da uyarıda bulunuyor. Portakal suyu ile çayın faydalarını şöyle sıralıyor... İçerisindeki 'C vitamini ve folik asit' sayesinde ciltte meydana gelecek kırışıklıkları önlüyor. Çocukların fiziksel gelişiminde de önem arz eden portakal suyu, damar sertliği ve felç hastalıklarına karşı koruyucu bir özellik taşıyor. Portakal kolesterolü düşürür. Çay kilo vermeye yardımcı, kolesterolü dengeliyor. Felç riskini azaltan çay aynı zamanda şeker hastalığına karşı da koruyor.