KUŞKONMAZ: Düşük kalorili kuşkonmaz, B6 ve C vitamini, folik asit ve çeşitli lifler içerir. 1 kase haşlanmış kuşkonmaz vücudun günlük B vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve kolesterolun düşmesine yardımcı olarak kalbe de iyi gelir. n CEVİZ: Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını ayarlar. Kan pıhtılaşmasını önler. Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşımını düzenler, damar sertleşmesini önler ve kalp hastalığı riskini azaltır.
YULAF EZMESİ: İçerdiği lif ve vitaminler sayesinde kalp sağlığını korur. n KURU ERİK: Antioksidan oranı en yüksek besinlerden biri olan kuru erik, lif içeriği sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır. 16 adet kuru erik günlük lif ihtiyacının yüzde 20-25'ini karşılar. n YER ELMASI: Birçok antioksidan içeren yer elması, serbest radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını korur. Ayrıca kansızlığa faydalıdır.