İnceliğin sırrı yeşilinde saklı

Yazın abartılan açık büfeler, tatlılar fazla kiloları da beraberinde getirdi. Uzmanlar incelmek isteyenlere 'Zayıflığın sırrı yeşil mercimekte saklı' şeklinde konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2014 Güncelleme 08 Eylül 2014, 00:00
İnceliğin sırrı yeşilinde saklı

İÇİNDEKİLER

Aşırı tatlı ile bilinçsiz beslenme alışkanlıkları fazla kilolara davetiye çıkarıyor. Yazın alınan kiloların kolaylıkla verilebileceğini belirten Uzman Diyetisyen Selahattin Sönmez "Yeşil mercimek tam vitamin ve diyet lifi deposudur. Uzun süren sindirimi sayesinde sizi uzun süre tok tutar" diyor. Yapılan çalışmalar da yeşil mercimek ile düzenli olarak öğle yemekleri yiyen sağlıklı kadınların, öğle yemeğinde ızgara tavuk yiyenlere göre daha uzun süre tok kalabildiğini gösteriyor.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRİN
B vitamini zengini yeşil mercimeğin besin değerlerini kaybettirmeden pişirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Sönmez şöyle tarif veriyor: "Yeşil mercimeği pişirmede en iyi metot, yeşil mercimekleri iyice yıkadıktan sonra en az 48 saat suda bekletip, ıslatma suyunu döküp temiz su ile düdüklü tencerede pişirmektir."

KANSERDEN KORUYOR
İyi bir folik asit deposu olan yeşil mercimeğin hamilelikte, menopozda, kalp hastalıklarında, diyabette ve kanserde çok yararlı olduğunu belirten Uzman Sönmez, kurubaklagili, haftada en az 4 kere tüketmenin önemini vurguluyor.